19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemINNEBANDYSara Attermo: ”Resultatet kan svänga väldigt fort”

Sara Attermo: ”Resultatet kan svänga väldigt fort”

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

INNEBANDY Sara Attermo var en av spelarna som såg till att näta i den avgörande semifinalen mot IKSU. Hon har varit Täby trogen under många år. Nu får hon även vara med att spela sin första SM-final i Täbytröjan.
Har ju haft 20 säsonger på mig varav 11 i SSL att förbereda mig så… Känns som det var dags, säger Sara Attermo.


Täby FC:s damer kunde slutat trea i grundserien vid seger mot Rönnby. Men det blev förlust och laget slutade fyra – Endre väntade i kvarten i år igen. Det blev 3-2, där Täby tog tag i situationen när man låg under med 1-2 i matcher. I semi väntade IKSU. Där alla räknade ut Täby och att IKSU skulle vinna med 3-0 i matcher.

Nu blev resultatet, som vi vet, något helt annat.

Under påskdagen var skrällen ett faktum. Täby hade slagit ut regerande Svenska mästarinnorna – seriesegrarna (utan att förlorat en enda match) – med 3-2 i matcher och samtliga segrar kom på bortaplan.

Så här minns forwarden Sara Attermo, som gjort 10 mål och 5 assist på 10 matcher och leder slutspelets poängliga, innan semifinalserien drog i gång.
– Innan vi ens spelat första matchen mot IKSU vet jag att jag satt framför TVn och kollade på Mora mot Pixbo där kommentatorerna satt och pratade om den spännande semifinalserien mellan Pixbo och Mora som skulle avgöra vilket lag som fick möta IKSU i finalen… Bra tändvätska och vi bevisade att det går att slå ut IKSU.

Sara Attermo är en av spelarna som funnits med under en lång tid i detta Täby FC. Hon vet hur det har känts att åka ut i både kvartsfinaler och semifinaler.
–Jag känner mig redo, har ju haft 20 säsonger på mig varav 11 i SSL att förbereda mig så… Känns som det var dags.

KAIS Mora. Vad har du att säga om motståndet?
– Vi har ju haft våra duster med Mora, ett kul lag att möta och jag tror det kommer bli en rolig, tight och spännande match.

Mer speltid och förtroende

Täbys slutspelsmatcher har varit riktigt svängiga. Där man gjort riktiga plattmatcher på hemmaplan medan man på borta plan varit otroligt effektiva och satt sina chanser. En sak som Attermo i alla falla lärt sig under slutspelet 2018/19 – allt kan hända.

– Självklart är det bra att komma in rätt i matchen. Men är det något det här slutspelet lärt oss så är det att allt kan hända och att resultatet kan svänga väldigt fort, säger Sara Attermo om att vara med i inledningen av matchen, som också sett till att toppa formen till slutspelet:

– Jag har fått mer speltid och förtroende än i serien, i en tredjeformation har du oftast bara ca 70% av den speltid du har jämfört med om du spelar i en första eller andra formation. Mer speltid ger fler möjligheter att leverera. Sedan är det ju den här typen av matcher när varenda detalj är viktig, där mål, passningar, dragningar, domslut, närkamper, skottäck, brytningar och räddningar allt väcker känslor och betyder något. Dom matcherna är dom jag älskar att spela och det innebär säkert också att man lyfter sig.


Varför blir ni Svenska Mästarinnor och inte KAIS Mora?

– Vi har flera spelare som kan avgöra matcher än vad dom har.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter