FOTBOLL Brottby:s herrlag fortsätter sin framgångssaga. Nykomlingar i division 3 norra Svealand, satte man ner foten och vann med 3-1 över uppsalalaget Vaksala.
Det är alltid viktigt att börja bra, speciellt när vi är nykomlingar, säger tränaren Navid Haque.

Framgångsvågen började redan förra säsongen för Brottby SK, då i division 4. Först skrällde man i Svenska Cupens första omgång att vinna mot division 2-klubben Haninge. En storförlust, 0-10 mot ett av Sveriges bästa fotbollslag, IFK Norrköping, avslutade Svenska Cupenresan.
Men sedan gjorde man en serieresa som fick alla fotbollsnördar att höja ögonbrynen. Man vann upplands division 4, som nykomlingar.

Nu vänder man blad i historieböckerna och på börjar sin division 3-resa. Vilket man gjorde på ett bra sätt. Redan efter första halvleken hade man, genom André Grésillon, en 2-0-ledning.

Bygger ett självförtroende

Denna ledning utökades till 3-0, efter ett straffmål. Då var det drygt 3 minuter kvar av andra halvlek. Man fick dock inte hålla målnollan, utan Vaksala reducerade till 3-1, med minuten kvar, som blev matchens slutresultat.
– Jag tycker seriepremiären va bra efter första 25-30 min från vår del . Vi kom inte in i matchen riktigt och stod fel i position & slarvade med vårat passningspel. Men vi skapade dem farligaste målchanserna på våra omställningar och jag tycker det inte var orättvist att vi vann, säger Brottbys tränare Navid Haque och tillägger:
– Det är alltid viktigt att börja bra speciellt när vi är nykomlingar, man bygger ett självförtroende inom gruppen och fortsätter trumma på det vi tror på. Jobbar man för varandra kommer man långt som individ och sammanhållningen förstärks i våran grupp.