11.7 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemHANDBOLLSkånela måste spela hemmamatchen på bortaplan?

Skånela måste spela hemmamatchen på bortaplan?

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HANDBOLL Kvaljublet har förvandlats till ilska. Anledningen – Skånela får eventuellt inte spela sin hemmamatch i sin egna hemmaborg – Vikingahallen – uppfyller inte kraven från Svenska Handbollsförbundet.
Det framgår inte i förbundets skrivelser att det även gäller kvalmatcher, säger klubbens ordförande Magnus Larsson till sportsajten Stockholmssport.se.

Skånela jublade när man tog sig vidare till kvalet till Handbollsligan. Detta jubel har nu förvandlats till ilska och storbesvikelse.

–”Finner inga ord. Hoppas man tar sitt förnuft till fånga. Så besviken och ledsen!! Man sparkar på sin egen sport. Finns så mycket jag vill skriva men det räcker med detta”, skriver tränaren Jimmy Karlsson på sitt twitterkonto.

Anledning är kvalmatchen mot Önnered som Skånela skulle spela i sin hemmaborg, Vikingahallen, inte uppfyller kraven från Svenska Handbollsförbundet. Det framförallt att det inte finns läktare på båda sidor och att publikkapacitet är drygt 900 och inte 1500 som är ett krav.

– Vi visste mycket väl att kraven gäller spel i Handbollsligan, men det framgår nämligen inte i förbundets skrivelser att det även gäller kvalmatcher. Förbundet gav oss informationen den 12 mars, säger Skånelas ordförande Magnus Larsson till stockholmssport.se, som var först att rapporter om detta, och passar på att rikta kritik mot förbundet.
– Det är som att bli bjuden på fest, men bli nobbad vid dörren. Ett kvalspel ska vara en sportslig fest, men förbundet skjuter sig själva i foten när det gäller att bestämmelserna gäller även kvalen.

Fortfarande förhoppningar

Märstaklubben har dock förhoppningar att matchen ska spelas i deras hemmaborg.
– Vi ska lämna in en begäran om omprövning. Jag är rätt skarp i tonen och har fortfarande förhoppningar om att matchen trots allt ska spelas i Vikingahallen. Vi kommer att trycka på att det gavs alldeles för kort tid från det att vi fick informationen tills det att matchen ska spelas; och att det innan dess inte framgått vilka arenabestämmelser som gäller, säger Larsson.

Matchen skulle först spelas under fredagen, 22 mars. Men är nu flyttad till nästa vecka, tisdag.
– Vi räknar med att spela på tisdag den 26:e, det är det vi har att jobba med. USM avgörs i helgen där vi har två-tre spelare med som är viktiga för oss. Byråkratin får inte ta över det sunda förnuftet och jag hoppas att det löser sig.

2019-03-20

FOTO: Timo Peter Grönlund

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
TWITTER: @Norrortssporten

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter