Senaste Nyheterna:

Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt....

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

Möllerberg på StFF: ”Lokalfotbollen skulle kunnat köras eller startas tidigare”

FOTBOLL Sporten har fått klartecken. Den 14 juni får all idrott påbörja sitt tävlande igen. Detta innebär att fotbollens olika serier kan startat. Stockholms Fotbollsförbund har en plan och kommer köra på den även om man känner att den lokala fotbollen skulle kunna ha startat vid ett tidigare skede.
Den lokala fotbollen skulle kanske har kunnat köras eller startas tidigare, då det nu framkommit att det är ju inte kopplat till fotbollen i sig utan mer publik och aktiviteter runt fotbollen, säger Andrea Möllerberg, distrikschef på Stockholms Fotbollsförbund.

Folkhälsomyndigheten öppnade upp att från 14 juni kan all idrott starta sin tävlingsverksamhet, dock under gällande restriktioner. Ett beslut som många föreningar och förbund har väntat på.
– Det känns väldigt bra att även seniorer kan komma igång med alla sina matcher. Det som ligger mig extra varmt om hjärtat här är ju att de ungdomar som är födda -01 får börja spela med sina kompisar i de serier som vi har där 18/19 åringar kör ihop, säger Andrea Möllerberg som är distrikschef för Stockholms Fotbollsförbund.

Spelar enligt planen

Stockholms Fotbollsförbund gick tidigare en något annorlunda väg, då man vill starta upp sina serie i slutet av april. Men det blev genast en storm av kritik och förbundet valde då att skjuta på det. I stället gavs beskedet att man drog in samtliga matcher under våren och börja seriestarten i augusti. Något man kommer hålla fast vid även om man får börja den 14 juni.
– Vi kommer att köra enligt den plan vi tidigare haft då vi inte har möjlighet att få ihop dubbelserier.

Så här i efterhand. Hur tycker ni att FHM:s agerande att all tävlingsverksamhet på seniornivå förbjöds?

– Man har ju en enorm respekt för deras arbete att skydda oss i Sverige mot smittspridning och jag tror inte att detta har varit en enkel väg att guida oss och fortfarande inte är. Tittar jag helt isolerat på vår verksamhet i Stockholm så känner väl jag att den lokala fotbollen skulle kanske har kunnat köras eller startas tidigare då det nu framkommit att det är ju inte kopplat till fotbollen i sig utan mer publik och aktiviteter runt fotbollen, och då för elitfotbollen. Man har ju inte det på samma sätt i våra serier dock så förstår man att det går inte att göra för FHM specialupplägg inom en idrott eller en ort eller en del i en idrott. Deras uppdrag är nationella riktlinjer. Jag är också lite extra ledsen för att 01:orna inte fick köra då fotbollen har ungdomsverksamhet till och med 19 år. Men med det sagt är jag otroligt glad att 90% av vår verksamhet, barn och ungdomar, har fått köra. Vi slet hårt för att få igång den verksamheten så det överväger det runt seniordelen. Jag har den djupaste respekt för FHM, RF och SvFF och deras arbete så det känns skönt att nu få ta nästa steg.

Senaste

Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt....

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

Mardrömsminuter för Täby – tappade 2–0 ledning

FOTBOLL Täby FK hade bortamatchen mot Assyriska i sin...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt. Tre matcher har blivit tre segrar och dessutom hållit nolla i över 180 minuter. Inför tredje...

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter helgens alla fotbollsmatcher. Nedan har ni flera resultat från norrortslagen.

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid - en poäng på fyra matcher. Och det blev inte bättre när laget besökte Södertälje för...