13.8 C
Stockholm
torsdag, juni 13, 2024
HemFOTBOLLLäget i IK Frej är akut – Konkurshotet nära igen

Läget i IK Frej är akut – Konkurshotet nära igen

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

Det ekonomiska läget för Täbyklubben IK Frej är ansträngt. Det har det varit under flera år. Mitt i den pågående Coronapandemi så gör den sig påmind igen – Konkurshotet är återigen nära.
Vi har konstant kniven på strupen, så det här är “business as usual”, säger klubbens ordförande Stefan Dejemyr till Fotbollssajten – Fotbollsthlm.se.

Fotbollen i Sverige väntar på ett besked när serierna ska starta upp. Beskedet ska enligt Folkhälsomyndigheten kom under fredagen 29 maj. Men många fotbollsklubbar har redan såpass ansträngd ekonomi så man vet inte hur man ska få det att gå runt.

Täbyklubben IK Frej Täby är en av dessa. Klubben degraderades från Superettan till denna säsongen och intäkter minskade. Inte nog med det så breder Coronapandemin ut sig som ett täcket och nu är klubben återigen på ruinens brant, där konkurshotet står vid entrén och väntar.

– Ja. Det tror jag att de flesta klubbar är med tanke på att man lever precis på kanten. Frej har varit nära i många år, men vi löser alltid upp det. Det är fel att säga att det är värre nu än någon annan gång, säger ordförande Stefan Dejemyr till fotbollssajten ”fotbollsthlm.se”, men tillägger:

–Vi har konstant kniven på strupen, så det här är “business as usual”. Det är så här det är i den här världen för oss småklubbar på hög nivå.

”Båda klubbarna ska spela vidare”

Men att den allsvenskan klubben Hammarby skulle gå in med ett ekonomiskt stöd finns inte med i Täbyklubbens bild, trots att man har ett djupt samarbete.

–Vi har inget ekonomiskt samarbete med Hammarby, bara sportsligt. Därför kan vi inte lita på att de ska kliva in på något sätt, absolut inte med likviditetsstöd. Utan att veta gissar jag att Hammarbys likviditet också är extremt ansträngd. Vi förlitar oss inte alls på Hammarby, vi är en fristående förening, säger Dejemyr och när fotbollsthlm.se når Hammarbys ordförande Richard Von Yxkull, vill han inte gå in närmare på situationen som finns i IK Frej.

–IK Frej är en egen förening och de ska en informationsträff för sina medlemmar och kommer att kalla till den. Vi är samarbetspartner och stödjer dem i den här situationen som har uppstått. Mer än så kan jag inte säga just nu innan det mötet. Vi ska tillsammans se till att lösa det här på bästa sätt.

Och på frågan om de t finns en vilja från Hammarbys sida att hjälpa Täbyklubben från en konkurs blev svaret:

–Absolut. Vi ska se till att båda klubbarna spelar vidare.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter