Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

Stökigt och grinigt när Hallsta vann i sin comeback

Ishockey: Hallsta fick en drömstart när man vann årets premiär hemma mot SHK i sin comeback i division 4 på fredagskvällen.

Hallsta fick precis den start man önskat sig och gick upp i en 3-0 ledning redan efter dryga åtta minuter där Andreas Holstein (bilden) den som blev säsongens första målskytt. Den ledningen stod sig perioden ut och var klart rättvis då Hallsta var det klart bättre laget.
Den andra perioden blev betydligt jämnare spelmässigt där SHK klev upp högre i banan men där framförallt Hallsta försvar anförda av Daniel Pettersson stod emot strålande. När sedan Felix Haeger Sjöström läckert skickade in 4-0 på ett direktskott framspelad av Andreas Holstein och Kim Rosman så såg det ut att kunna bli en behaglig väg mot tre poäng.
Fler mål blev det inte i mittperioden och gästernas hopp tändes tidigt i den tredje perioden då Hallsta drog på sig en utvisning. Men istället så jobbade Anton Gustafsson på ett fördömligt sätt till sig pucken och ensam med gästernas målvakt satte han säkert 5-0.
Dock skulle gästerna reducera två gånger om inom loppet av fem minuter men Hallsta seger var kassaskåpssäker och aldrig hotad. De avslutande knappa tolv minuterna blev väldigt griniga från båda håll med mängder av spelavbrott och gott om folk i de båda utvisningsbåsen. Hallsta vinner dock rättvist och fick precis den start på säsongen som man önskat sig.
-Det är alltid skönt att inleda säsongen med en seger och att slå Skärplinge är extra skönt då det ofta ser ut så här i matcherna mot dem. De blir griniga när motgångarna kom och vi är inte kalla nog utan faller in i det hela därav alla utvisningar.
-Det kan även bero på trötthet i slutet av matchen då det stundtals höll för att vara division 4 ett högt tempo men vi vinner vilket är viktigast trots allt summerar Hallsta tränare Dennis Sundström matchen.
Jag vill även lyfta fram spelare som Emil Östling som var stabil i målet matchen igenom samt planens dominant i mina ögon Daniel Pettersson. Plus också till Anton Gustafsson, Filip Persson och Jesper Andersson.
Nästa match spelas borta mot Ullfors lördagen den 21 oktober i Vegahallen i Tierp med nedsläpp klockan 16,00.
Matchfakta
Hallsta IK-SHK 5-2 (3-0, 1-0, 1-2)
Målskyttar Hallsta
Felix Haeger Sjöström 2, Andreas Holstein, Jesper Andersson samt Anton Gustafsson 1 mål vardera
Skott 39-46
Publik 242 Hallsta IP Hallstavik

Foto Bosse Andersson

Senaste

Mardrömsminuter för Täby – tappade 2–0 ledning

FOTBOLL Täby FK hade bortamatchen mot Assyriska i sin...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt. Tre matcher har blivit tre segrar och dessutom hållit nolla i över 180 minuter. Inför tredje...

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter helgens alla fotbollsmatcher. Nedan har ni flera resultat från norrortslagen.

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid - en poäng på fyra matcher. Och det blev inte bättre när laget besökte Södertälje för...