15.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemRoslagssportenStökigt och grinigt när Hallsta vann i sin comeback

Stökigt och grinigt när Hallsta vann i sin comeback

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Ishockey: Hallsta fick en drömstart när man vann årets premiär hemma mot SHK i sin comeback i division 4 på fredagskvällen.

Hallsta fick precis den start man önskat sig och gick upp i en 3-0 ledning redan efter dryga åtta minuter där Andreas Holstein (bilden) den som blev säsongens första målskytt. Den ledningen stod sig perioden ut och var klart rättvis då Hallsta var det klart bättre laget.
Den andra perioden blev betydligt jämnare spelmässigt där SHK klev upp högre i banan men där framförallt Hallsta försvar anförda av Daniel Pettersson stod emot strålande. När sedan Felix Haeger Sjöström läckert skickade in 4-0 på ett direktskott framspelad av Andreas Holstein och Kim Rosman så såg det ut att kunna bli en behaglig väg mot tre poäng.
Fler mål blev det inte i mittperioden och gästernas hopp tändes tidigt i den tredje perioden då Hallsta drog på sig en utvisning. Men istället så jobbade Anton Gustafsson på ett fördömligt sätt till sig pucken och ensam med gästernas målvakt satte han säkert 5-0.
Dock skulle gästerna reducera två gånger om inom loppet av fem minuter men Hallsta seger var kassaskåpssäker och aldrig hotad. De avslutande knappa tolv minuterna blev väldigt griniga från båda håll med mängder av spelavbrott och gott om folk i de båda utvisningsbåsen. Hallsta vinner dock rättvist och fick precis den start på säsongen som man önskat sig.
-Det är alltid skönt att inleda säsongen med en seger och att slå Skärplinge är extra skönt då det ofta ser ut så här i matcherna mot dem. De blir griniga när motgångarna kom och vi är inte kalla nog utan faller in i det hela därav alla utvisningar.
-Det kan även bero på trötthet i slutet av matchen då det stundtals höll för att vara division 4 ett högt tempo men vi vinner vilket är viktigast trots allt summerar Hallsta tränare Dennis Sundström matchen.
Jag vill även lyfta fram spelare som Emil Östling som var stabil i målet matchen igenom samt planens dominant i mina ögon Daniel Pettersson. Plus också till Anton Gustafsson, Filip Persson och Jesper Andersson.
Nästa match spelas borta mot Ullfors lördagen den 21 oktober i Vegahallen i Tierp med nedsläpp klockan 16,00.
Matchfakta
Hallsta IK-SHK 5-2 (3-0, 1-0, 1-2)
Målskyttar Hallsta
Felix Haeger Sjöström 2, Andreas Holstein, Jesper Andersson samt Anton Gustafsson 1 mål vardera
Skott 39-46
Publik 242 Hallsta IP Hallstavik
 
Foto Bosse Andersson 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter