Senaste Nyheterna:

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Täby segrande ur slaget om Norrort- på debutanternas afton

Täby FC besegrade Åkersberga IBF i Österåkers multiarena med 8-4. Norrortssportens Hannes A. Hovmöller var på plats och bevakade.

Fredagkvällsmatch uppe i Österskär, Åkers Runö, i Multiarenan som öppnades förra året. Inramningen inför matchen var imponerande ordnad av Åkersbergas ideella krafter. Det var en glad och röststark klack bestående av flickspelare i klubben som stötte de orangea hemmalaget. De drog igång med ramsor och megafon redan tio minuter innan matchstart. Sådant skapar verkligen derbystämning! Det ska även noteras att till skillnad från Täbys premiär förra veckan hade “Ackers” en introfilm som ledde fram till hemmalagets entré på planen. 

 

I den första perioden visade sig klasskillnaden när Täby ibland bestämde sig för att lägga i en högre växel. Det var mycket som handlade om den individuella skickligheten på små ytor. Det visade sig inte minst vid De Gyssers 0-2 mål och vid det efterföljande målet av Croneld, hennes första för matchen, assisterad av Carlsson. Åkersberga gjorde det som de kunde för att stå emot. Frida Meijer var livlig i sin formation tillsammans med Julia Blomgren och Karin Henriksson och det var Meijer som var orsaken till att Täby fick en utvisning då Julia Ulvhag höll fast henne. 

 

Matchen fick mer energi och intensitet i den andra perioden. Åkersberga kom in med mer fart och drev på spelet de första tio minuterna. Täby skärpte sedan till sig och skapade sedan mycket fram till periodens slut. Julia Croneld dunkade in två mål till och fulländade säsongens första hattrick. Perioden kan även rubriceras som de unga debutanternas period. Detta då mål föll från hela tre spelare som aldrig gjort en SSL-match innan denna säsong och heller inga mål fram till och med idag. Först ut var 16-åriga Hanna Andersson som avslutade en kontring för “Ackers. Därefter var det Täbys center Hanna Lööw, 17 år, som gjorde sitt första mål till 1-6 och till sist Åkersbergas Frida Meijer, också hon 17 år gammal, som gjorde repliken på Lööws mål. 

 

Period tre gick i samma mönster som den andra, med fortsatt bra intensitet och mer för domarna att hantera. Åkersberga fick återigen mycket chanser. Det kan de delvis tacka bortalaget för. Täby gör inte säsongens starkaste försvarsinsats på långa vägar. Det uppstod många enkla kontringar för Åkersberga. Den tredje perioden vann de orangea med 2-1. Och pratar vi om debutmål var det två till som klev fram. Ebba Johansson gjorde sitt första för Åkersberga och måldrottningen från ifjol Hanna Nordstrand gjorde sitt första SSL-mål i Täby FC.

 

Täby vinner matchen helt rättvist men gör i ärlighetens namn en blek insats. Det ska dock inte förringa den fina moral som Åkersberga visar upp genomgående trots underlägen. Laget visar upp tendenser till en vägvinnande spelmodell inriktad på försvarsspel och kontringar. Dock undrar man hur situationen i Åkersberga kring Louise Wickström ligger till. Hon värmde upp för fullt men spelade inga minuter. Om hon inte klarar av att spela en match av denna kaliber mot sin gamla klubb, när ska hon då spela? Jag passar den vidare till Åkersbergas före detta tränare Andreas Berglind.

Senaste

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Hannes A. Hovmöller
Hannes A. Hovmöllerhttp://chelseaboy.blogg.se
Skribent och sportkommentator. Writer and commentator in multiple sports.

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare. SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari....

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds