16.9 C
Stockholm
fredag, juli 19, 2024
HemINNEBANDY“Nu är vi fulltaliga”- Wellsmo inför Malmö hemma

“Nu är vi fulltaliga”- Wellsmo inför Malmö hemma

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Täby tar emot Malmö FBC i SSL:s femte omgång på lördag. Norrortssporten hörde av sig till huvudtränare Richard Wellsmo och ställde frågor inför matchen…

Vi vill ha din reflektion från förra helgens matcher. Två fajter som ni på pappret ska vinna och också gör så: 8-4 mot Ackers och 7-0 mot Lockerud Mariestad. Vad tar ni med er från dessa matcher?

“Ja så är det, matcher vi ska vinna men det ska också göras! Det vi tar med oss från helgens matcher är att vi kanske inte gör någon topprestation men ändå går ur med sex poäng”

Det var hög poängproduktion från er första femma den gångna helgen. Julia Croneld hängde dit dubbla hattrick och Ranja Varli stod för sex poäng över två matcher bland annat. Vilka krav ställer ni på dessa spelare att kliva fram och leda laget?

“Vi har inga riktade kravbilder mot enskilda spelare eller femmor i truppen, tjejerna är så pass professionella i sitt idrottande att det handlar mer om att plocka ut delmål för varje femma och period oavsett motstånd. Julia och Ranja är två spelare i en femma som har högt uppsatta delmål under helgens matcher och dom med flera gör nästintill alltid poäng oavsett motstånd”

På lördag väntar Malmö på hemmaplan. Skånelaget skuggar er i tabellen med lika många poäng inspelade. Vad förväntar du dig för matchbild?

“Malmö är ett lag som försöker dra ner på tempo och jag tycker att de ofta lyckas med det, där vi kommer behöva driva upp både bolltempo och intensiteten i matchen. Min förväntade matchbild är att vi har mycket boll och att dom försöker straffa oss i omställningar”

Det har skett en del rockader bland backarna de senaste matcherna. Amanda Mellberg och Wilma Liikamaa gjorde sina första matcher mot Ackers och Lockerud medan både Carolina Myrvoll och Hanna Othberg saknades. Vad är det senaste kring vilka backpar ni kan formera och hur påverkar det uppladdningen inför matchen?

“ Amanda Mellberg har tränat med oss en tid för att slå sig in i laget, nu kom comebacken kanske tidigare än vad både Amanda och vi tänkt med tanke på Myrvolls skada. Wilma Liikamaa har dubbel licens med SSl-laget och tränar kontinuerligt med oss och är precis som alla andra tjejer uttagningsbar för spel. När Hanna Othberg vart sjuk är Wilma given på den platsen och hon tränade på den positionen hela veckan. Som jag sa tidigare är tjejerna enormt professionella i sitt idrottande och gör allt för att spelaren som kommer in som ny i en femma skall få så bra förutsättningar som möjligt för att kunna prestera, klart att det påverkar kemin i femman när man tränat 2-3 träningar mot månader ihop. Men jag tycker både Amanda och Wilma kliver in och gör två riktigt fina prestationer och jag känner ett lugn i att spela alla i vår trupp oavsett position utan att jag tror det skall påverka allt för mycket. Nu till helgen är Othberg startklar om hon inte får något bakslag så då är vi fulltaliga i matchen mot Malmö”


Matchstart är kl. 14.30 i K-rauta Arena.

Hannes A. Hovmöller
Hannes A. Hovmöllerhttp://chelseaboy.blogg.se
Skribent och sportkommentator. Writer and commentator in multiple sports.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter