Senaste Nyheterna:

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Denna Artikeln Är Låst

Artikeln kräver ett Norrortssporten Plus abonnemang. Logga in på ditt konto om du har ett aktiv abonnemang eller skaffa ett redan idag. Alla intäkter går oavkortat till att driva Norrortssporten frammåt.

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort.

I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar igång. Samtliga tidningar som skriver om hockeyettanserien är inköpta, luslästa och nu är analysen av mig gjord.

Nå vad har analyseringen kommit fram till då?

Jo detta…

Vallentuna Hockey kommer degraderas till kommande säsong. Väsby når en topp 3-placering. Wings får med krafttag kämpa för att blanda sig in en plats till allettan, om det ens går.

Varför då tänker ni…

Sett till vad klubbarna har värvat in, vilka spelare som valt att stanna och lämna, försäsongens resultat har givetvis tagits med i detta samt en hel del frågor man fått svar på som gjorts artiklar av och vad man läst på klubbarnas hemsidor om matcherna.

Tittar man på Vallentunas trupp som finns i skrivande stund så är det inte så att man höjer på ögon brynen. Visst att man plockat ni några spelare, Lucas Lagerstedt och Gustav Jansson (hemvändare från Vimmerby) som kan få laget att lyfta lite. Men hur långt kommer det att räcka?

Laget har tappat allt för många bra spelare för att var med i racet om en allettanplats. Runt 100 hockeyettanpoäng, som spelare bidrog till förra säsongen, har tappats till denna säsongen. Det är spelare som Måns Krüger, Dennis Finn Olsson, Erik Aterius och Markus Andersson som laget inte har tillgång till.

Inte ens på målvakt- eller backuppsuppsättningen blir man imponerad av.

Med detta kommer de två nya tränarna Tim Johansson-Bräck och Andreas Paulsson få överträffa sig själv i sina tränarroller. Tyvärr kommer det inte räcka till.

——————————————————————

När det gäller Wings har man ett något bättre lag på pappret än Vallentuna till denna säsongen. Men även här skämmer man inte direkt motståndet. Visst gjorde laget en heroisk insats under våren och blev ”skrällgänget” som var nära att ta sig vidare till play-off. Men efter seger mot Teg  tog det stopp mot Boden.

Sett till resultat Wings gjort under försäsongen, som man dock ska ta med en nypa salt, så är det många frågetecken som fortfarande är relativt stora. Det har blivit 2 vinster på sex matcher. Dessutom har laget ”bara” gjort totalt 12 mål, vilket är ett snitt på två mål per match, och släppt in 14.

I skrivande stund har laget sitt genrep kvar, borta mot Borlänge, och då kanske man får en del av alla dessa frågetecken att bli utropstecken i stället.

Ser man lite på truppen så har laget fått behålla målvakten Viktor Andersson, som gjorde en okej grundserie med drygt 90% i räddningsstatistiken. Han behöver få ett lyft till denna säsongen för att laget ska känna sig trygga. Han har en målvaktskollega som klubben plockat in från Danmark. Ska bli intressant och se hur den duellen slutar.

På utespelarfronten har laget tappat en hel del rutin. Backarna Mikael Lengmo och Sebastian Båvensjö har försvunnit. Lägg där till att Christian Blomqvist, Olivier Ödman Hadzinikolvic samt Albin Lundqvist lämnat. Den sistnämnda har slutat.

Av de spelare laget fått in kommer två bröder, Damian och Mateusz Szurowski, bli intressanta att följa. Även om det finns några målgörare så ser det blekt ut på den fronten och ingen som stuckit ut. Flest mål under förra säsongen gjorde Ville Hornborg. Totalt blev det 23 mål från hans klubba, då är också hans mål i J20-laget inräknat. I övrigt är det Jesper Andersson och Adam Harrysson-Karlsson, som finns kvar, där båda gjorde 12 mål var i grund- och vårserien.

Det gör att Wings även denna säsongen kommer få det svårt att ta sig till allettan utan får med all sannolikhet spela vårserien och försöka göra om ”skrällen” som man gjorde föregående säsong.

—————————————————————–

Väsby satte fart med sitt lagbygge till denna säsongen nästan direkt efter sista matchen i kvalet upp till Hockeyallsvenskan. Det har gjort att man fått, i alla fall på pappret, ett starkt lag med mycket rutin från både hockeyallsvenskan och hockeyettan.

Många expertiser ställde ett stort frågetecken till hur det skulle bli för Väsby när flera tongivande spelare, så som Jacob Spångberg, Henrik Rommel, Christian Holmblad, Ricard Blidstrand, och sent om side Lucas Feuk lämnade klubben till denna säsongen.

Men det känns som att det inte varit någon fara. I alla fall om man ska se till resultaten man gjort under försäsongen. Av de sju matcher som laget bokade in så blev det förlust i två, första (1–2 mot Hanviken på övertid) och genrepet (2–3 mot Hudiksvall efter straffar).

Går man in på truppen så har man fått tillbaka målvaktshjälten från säsong 2019/20, Linus Ryttar. Han var en stor bidragande faktor att laget vann grundserien, allettan och den klassiska hockeyettanfinal. Sedan har man plockat in Victor Olsson, en ung relativt orutinerad målvakt i hockyettansammanhang, som ska vara backup. Han kommer från Segeltorp, där han fick stå 20 matcher i grundserien och hade då ett snitt på nästa fem insläppta mål per match.

Men tittar man i backspegeln när Väsby plockar in sådan målvakter så har det fallit väl ut. Tänk bara när man tog in Edvin Olofsson, då från Trångsund med snitt på nästan fyra insläppta per match, som blev en succé.

Det som får anses som lite svagare är backuppsättningen. Här har det tappats en hel del som kanske inte har ersatts fullt ut. Men då ska Rasmus Sörgardt och Mikael Lengmo (tillbaka efter två säsonger i Wings) ta detta ansvar och visa vägen.

På forwardssidan har det också tappats en del både assist och målgörare. Men här har man mer än väl lyckats täppa till de luckor. I form av en hemvändare Tobias Liljendahl, med 10 säsonger i hockeyallsvenskan, och sedan har man värvat seriekonkurrentens assistkung Nicklas Nousiainen. Lägg där till att både Carl Wassenius och Calle Åsell valde att förlänga sin kontrakt och sedan kryddat med några intressant spelare från andra hockeyettanklubbar och J-20 lag.

Med detta sagt ska Väsby vara ett topp-3 lag när grundserien summeras i december. Allt annat är en besvikelse.

Jag vill med detta önska norrortslagen lycka till med hockeysäsongen 2022/23.

 

Så här slutar Hockeyettan östras grundserie enligt mig:

1.Väsby Hockey
2.Huddinge IK
3.Visby Roma HK
4.Strömsbro IK
5.Segeltorps IF
——————————————————————
6.Hanvikens SK
7.Nyköpings SK
8.Wings HC
9.Enköpings SK HK
10.Vallentuna Hockey

Senaste

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...

Stocksund nollade mot jumbolaget

FOTBOLL Poängen har formligen trillat in för IFK Stocksund...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis av säsongen. I premiären blev det en tung förlust mot Endre med 2–4. Ett revanschsuget...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte nykomlingarna Frölunda i säsongspremiären. Löwenhielm hade en lyckad premiär och såg till att SDE fick...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det skiljer bara fyra poäng från jumbolaget till tionde platsen. Därför var Täbys poäng mot just...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds