Senaste Nyheterna:

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

”Ackers” lagkapten: ”Möjligen saknas erfarenhet, inte kompetens”

Denna Artikeln Är Låst

Artikeln kräver ett Norrortssporten Plus abonnemang. Logga in på ditt konto om du har ett aktiv abonnemang eller skaffa ett redan idag. Alla intäkter går oavkortat till att driva Norrortssporten frammåt.

INNEBANDY Det är uppdukat till fest i Österåkers nya inomhushall. Det är med ödmjukhet och massor av längtan som Åkersberga IBF gör premiär i SSL, där ärkerivalen Täby FC står för motståndet.
–Upplagt för en riktig pangstart, måste jag säga, säger lagkaptenen Mikaela Jönsson.

Åkersberga har av experterna, redan innan seriestarten, blivit uträknade, dock ska laget hålla sig kvar.

Mikaela Jönsson som är en lagets frontfigur, lagkapten, är en ”Ackers”-tjej och har varit klubben trogen sedan säsong 2002/03 med undantag 2007/08-2009/2010, då hon var faktiskt spelade i Täby. Det har alltså blivit hela 19 säsongen, där Jönsson gjort 411 poäng (218 mål och 193 assist) på 343 matcher.

Nu ser hon framemot ett nytt kapitel med Åkersberga, där laget för första gången är uppe i daminnebandys absoluta finrum – Svenska Superligan (SSL).
–Det känns otroligt spännande och roligt att snart få dra i gång en ny säsong. Även om det är trevligt med försäsong så är det ju innebandyn och tävlandet man längtar till, säger Jönsson som är extra imponerad av lagbygget inför denna säsongen.

– Jag är otroligt imponerad över vår silly season. Vår sportchef Andreas Berglind har som vanligt jobbat väldigt hårt och han har lyckats värva spelare som hade tagit en plats i vilket SSL-lag som helst. Tjejerna som har kommit till oss är inte bara duktiga spelare utan även härliga personer och jag upplever att de alla snabbt har hittat naturliga roller i gruppen. Jag hoppas att de ska trivas bra hos oss. Utöver duktiga och meriterade spelare så har vi även förstärkt på ledarsidan.

Känns det som att det saknas någon kompetens där ute på plan?
– Jag tror att det här laget har en enorm kapacitet men det handlar om att anpassa sig snabbt till hårdare tag och ett snabbare tempo. Jag skulle snarare påstå att vi möjligen saknar erfarenhet än att vi saknar någon viss kompetens. De nya tjejerna vet alla vad som krävs för att spela på den högsta nivån och de kommer att bidra massor med sin rutin. Vi lär oss utav dem vid varje tillfälle tillsammans och laget samlar nya erfarenhetspoäng för varje vecka och match.

Årets match i dam-SSL

Nu väntar alltså kanske årets match, redan i premiären, av dam-SSL. När ärkerivalerna ska stå öga mot öga i en möjligen fullsatt hemmahall.

– Det är upplagt för en riktig pangstart, måste jag säga. Vi ser fram emot en match i högt tempo framför en taggad publik i vår nya hemmahall, säger Jönsson.

Hur ska ni göra för att besegra Täby?

– Täby är en av toppkandidaterna i årets upplaga av SSL men vi ska göra vad vi kan för att ge dem en tuff start. Vi vet om att vi är farliga i vårt omställningsspel och det vet de också om. Det är inte bara vi som kommer att ha skakiga premiärnerver.

Det blev ingen lyckad helg i Svenska cupen för er en seger och två förluster. Vad känner du att ni måste bli bättre på till helgen?

–Vi såg helgens matcher som bra träningsmatcher inför seriepremiären. Självklart är vi inte nöjda med två förluster men vi fick med oss fler bra kvitton på vad som funkar och vad vi behöver jobba på.

Vad kan vi förvänta oss av Ackers denna säsongen?
–Det alla kan förvänta sig av Ackers i SSL och är att vi kommer att kämpa, vara starka och orädda. Det ska vara jobbigt för alla lag att möta oss och det ska vara roligt för vår publik att titta på våra matcher.

För att boka biljetter till derbymatchen – klicka HÄR 

Alla matcher kommer att sändas via Expressen.

Senaste

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin femte match för säsongen. Silvermedaljörerna Brynäs, i sin hemmaborg under onsdagskvällen, blev en för svår...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra Svealand. Stocksund mot Österåker. Nu fick lagen dela på poängpotten, vilket kan glädja Österåkergänget. Seriefinalen mellan...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds