Senaste Nyheterna:

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Nu börjar allvaret för Väsby – Salo: ”Vill hitta vår egen identitet”

Denna Artikeln Är Låst

Artikeln kräver ett Norrortssporten Plus abonnemang. Logga in på ditt konto om du har ett aktiv abonnemang eller skaffa ett redan idag. Alla intäkter går oavkortat till att driva Norrortssporten frammåt.

HOCKEY På onsdagkväll gör Väsby Hockey sin första träningsmatch för denna säsongen. Med många nya spelare och ett uppdaterat spelsystem ska pusselbitarna läggas till seriestarten i början av oktober.
Det ska bli kul att se hur helheten fungerar i matchsituation, säger huvudtränaren Jussi Salo.

Många hockeyettanlag har redan spelat några träningsmatcher. Väsby Hockey har varit på is sedan 22 augusti. På onsdagkväll åker man söder om Stockholm för att möta Tyresö/Hanviken i sin första träningsmatch.
– Jag är väldigt förväntansfull med säsongen och förberedelserna har gått bra hittills. Det är kul att vara igång och börja spela träningsmatcher. Det är mycket nytt med många nya spelare och uppdaterad spelsystem så det är kul att se hur helheten fungerar i matchsituation, säger Jussi Salo, som gör sin andra säsong som huvudtränare för Väsby Hockey.

Vet att ni tränare inte har fokus på resultatet utan mer hur det ser ut i spel och vad som behövs förbättras. Vad vill du se av Väsby i första matchen för säsongen?

–Vi har fokuserat mycket på försvarspelet nu i början och vill så klart se att dom momenten som vi tränat fungerar. Sen är det första match efter 6 träningar på isen så man kan inte dra för stora växlar för den här matchen.

Truppen som ni byggt till denna säsongen ser spännande ut. Om du får jämför med förra årets lag vid denna tidpunkten , vad är den största skillnaden?

–Den största skillnaden till förra årets grupp är att denna grupp känns hungrigare och har kanske mer träningsvilja. Det är många som vill verkligen utvecklas och har inte nått sin full potential än. Flera är på väg upp i karriären och vi tävlar bättre i träningarna.

Känner du att truppen är tillräckligt slagkraftig att gå ända till ett kval upp till hockeyallsvenskan eller finns dörren öppen för nyförvärv under resans gång?

–Gruppen är kanske inte lika namnstark som förra året, men det menar inte att vi skulle vara sämre på isen. Vi bygger långsiktigt och har ingen bråttom. Vi har många yngre killar som är på väg uppåt och har möjligheten att utvecklas mycket. Styrelsen har gjort plan att gå upp till HockeyAllsvenskan i 3 år så vi har ingen panik med det. Händer det redan den här säsongen så är det stor plus. Nu bygger vi grunden för framtiden och då är det viktigt med kontinuitet.

Förmodar att ni inte satt ut några mål, men vad kan vi som kommer följa Väsby denna säsongen förvänta oss?

–Nej, vi har inte bestämt något mål med laget än. Men det är klart att vi vill vara med och slåss om plats till HockeyAllsvenskan. Vi har uppdaterar spelmetodiken och spelet kommer kanske se lite annorlunda ut än tidigare. Vi vill hitta vår egen identitet och spela med våra styrkor.

En del ”hockeyexperter”säger att Väsby är en av favoriterna att ta hem östra serien. Vad säger du om detta?

–”Hockeyexperter” brukar göra sina analyser mycket pga gamla resultat och hur laguppställningar ser ut på papper. Dom har väldigt sällan alla eller uppdaterad information och därför är det inte så lätt att vara ”expert”. Vi kommer att slåss om en plats till Allettan först och främst, men det är kul om vi kan vara med i toppen.

Antar att du har lite koll på dina seriekonkurrenter och deras lagbygge, vilket lag ser mest intressant ut enligt dig?

–Jag tycker att Huddinge och Visby/Roma ser intressanta ut. Båda har lyckats bra med lagbygget, tycker jag. Strömsbro blir lite yngre så där får vi möta högre fart, tror jag.

Vad ser du mest framemot under denna säsongen?

– Förra året var det mycket nytt för alla i organisationen runt om kring. Det var ny ordförande, ny styrelse, mycket ändringar i organisationen, ny serie efter HockeyAllsvenskan, många nya spelare, jag som ny tränare, osv. Nu känns det som att alla vet bättre vad HockeyEttan innebär. Som mest ser jag framemot att kunna fokusera lugn och ro på mina arbetsuppgifter och utveckla spelare, spelet och laget. Sen är det klart att man ser framemot bra stämning med mycket publik i Renew-Arena. Det är en oerhört bra känsla att vinna i hemma Arenan inför våra fantastiska supporter!

FOTO: Mikael Einarsson/Väsby Hockey

Senaste

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Ödesmatch väntar för Täby FK – ”Måste bli bättre i vårt försvarsspel”

FOTBOLL Det har smugit sig in lite medvindar hos...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen startade under fredagskvällen. På bortaplan, mot SK Iron, fick man en drömstart som fortsatte matchen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans premiärlycka föll i andra perioden trots att man inledde målskyttet. Efter en mållös första period skulle...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby FK:s damer besökte Uppsala. Bottenlagen Vaksala blev en munsbit för Täbygänget. Det ska spelas i 90...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds