HOCKEY Återtåget till hockeyallsvenskan för Väsby försvann tidigt i kvalserien. Nu rensar klubben i truppen – sju spelare får inte förlängt.

Satsningen att ta sig tillbaka till hockeyallsvenskan gick inte som Väsby ville. Laget blev trea i grundsserien, hockeyettan östra. Sedan blev man även trea i allettan södra.

Det var på håret att man blev utslagen i playoffspelet. Men lyckades ta sig till en kvalserie med en allsvensk biljett i potten. Nu tog den dröm slut ganska snabbt efter en usel start. Laget hamnade tillslut på en femte plats – 8 inspelade poäng.

Nu påbörjas lagbygget inför 22/23.

Under onsdagen meddelade klubben att sju spelare får lämna laget. En av dem är trotjänaren Christian ”Homer” Holmblad.

–Homer är en fantastisk hockeyspelare, och ännu bättre person, som varit Väsby trogen under lång tid. Jag brukar säga att han är en av de sista artisterna på hockeybanan, en fröjd att se på när han var på spelhumör. Nu väntar nya utmaningar och möjligheter för hans familj, som precis fått en liten dotter, och där ska han nu lägga sitt fulla fokus, säger sportchef Tom Tärnström till klubbens hemsida samtidigt önskar han de övriga lycka till med sina hockeykarriärer

– Jag vill även passa på att tacka de övriga spelarna för deras tid i Väsby. Samtliga superkillar som jag önskar allt gott framöver.

De sju spelare som lämnar:

Jesper Eliasson, målvakt
August Hedlund, målvakt
Victor Andersson, forward
Felix Dahlgren, forward
Manfred Ehlers, forward
Christian Holmblad, forward
Jonathan Rodensjö, forward

FOTO: Arkiv

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här