HOCKEY SDE har höjt sig till slutspelet. I kvartsfinal två av tre lyckades laget på nytt göra dramatik av tillställningen – Linköping gjorde segermålet, 2-1, i period 5 och en direkt avgörande match med semifinalplats i potten spelas i kväll.

SDE var underdogs i kvartsfinalserien mot Linköping. Men i ett slutspel kan allt hände.

Och det har det verkligen gjort i denna kvartsfinalserien.

Första matchen som avgjordes i måndagskväll gick så långt som till period fem, där SDE:s Hannah Clayton-Carroll gjorde segermålet, 5-4, efter 17:55.

Mindre än två dygn senare stod de öga mot öga igen. Där ”kniven mot strupen” fanns hos Linköping eftersom en förlust skulle innebär semester.

Det var SDE som gjorde första målet, där Julia Zwarthoed var målskytten efter att matchen spelats i 6:40. I ett numerärt överläge lyckades Linköping kvittera i mittperioden. Tredje perioden blev mållös och matchen skulle på nytt få en dramatik med övertidsperioder.

Orken började synas hos båda lagen, misstag gjorde att det blev lite av ett hawaii-spel. Men lagens målvakter, Lindsey Post i SDE och Stephanie Neatby i Linköping, storspelade. Även i den matchen skulle avgörandet komma i period 5, efter att SDE-backen Kayleigh Hamers åkte på en utvisning.

Utvisningen hann bara vara i fyra sekunder när Linköpings lagkapten Linnéa Johansson satte 2-1 och såg till att lagen får göra upp i en tredje och avgörande match under torsdagskvällen.

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här