HOCKEY Wings har fått en “flygande” start på vårserien. Poäng i samtliga matcher innan jul- och nyårs uppehållet. Återstarten gav inga tecken på att laget skulle vara mindre tränat utan man siffermässigt lekte med Kiruna IF i deras hemmaborg under söndagen.
Vi har börjat om från början och övat på grunderna i vår spelidé, säger Adam Henrysson-Karlsson som hade en lyckad söndagseftermiddag.

Grundserien var inte lyckad för Wings. Laget gjorde en form av ”Alt-Control-Delete” och klev tillbaka på rutat ett inför hockeyettans norra vårserie.
– Vi har börjat om från början och övat på grunderna i vår spelidé som jag tycker vi tappade efter halva grundserien, säger Adam Henrysson-Karlsson som även skulle ha en framträda roll i återuppstarten när Wings drog norr över igen för att möta Kiruna IF.
– Jag tycker den var en bra match från vår sida som kommer ut starkt från start och får en bra utdelning.

Wings och de övriga i norra vårserien har haft ett uppehåll på cirka tre veckor.
– Vi har tränat på hela ledigheten förutom vissa dagar som undantag exempelvis julafton. Vi har försökt hitta tillbaka till vårt grundspel och börjat om från början och slipat på grunderna, säger Adam Henrysson-Karlsson.

Innan uppehållet hade Märstalaget sett till att vinna de fyra matcher som spelades, två under ordinarie tid och en i förlängning samt en på straffar.

Kan slå sitt poängrekord

För forwarden Adam Henrysson-Karlsson del, som fyller 21 om några månader, var det en lyckad färd norr över. Han såg till att fixa matchen första mål. Sedan sätta sitt lag i en 4-1 ledningen efter första perioden via ett powerplaymål.

Och det skulle bli ännu bättre.

Han stängde även tillställning genom att fullborda sitt hattrick och stänka in 6-1, med mindre än två minuter kvar av matchen. Forwarden är påväg att tangera sitt poängrekord från säsong 2019/20, då gjorde han 10 mål och 10 assist i Moras J20.
– Senast jag gjorde hattrick måste nog varit i j18 eller j20 när jag spelade i Mora.

Nu väntar Vallentuna i nästa match. Hur tror du det kommer vara? Vallentuna som fått en betydligt tuffare inledning.
– Vi ska inte underskatta Vallentuna. Vi har haft det tufft mot dem om man kollar tillbaka så vi behöver vara ödmjuka inför uppgiften och gå ut med samma självförtroende och disciplin.

FOTO: Wings officiella facebooksida 

FOTO: Skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här