FOTBOLL Hans framgång den gångna säsongen har gjort att klubbar i högre serie har öppnat ögonen. Nu står det klart att vänsterbacken Christopher Redenstrand lämnar Täby FK efter bara en säsong – för fotbollsäventyr i superettan.

Christopher Redenstrand värvdes till Täby kom inför säsong 2021 från Lidingö. Han gjort ett rejält avtryck. Tre av hans totalt fem mål var riktiga läckerbitar – dessutom kom de mot Hammarby Talangfotbollsförening (HTFF) i samma match.

Detta har gjort att Borlängeklubben – IK Brage – valt att värvar honom till föreningen.
– Vi är stolta och glada för Christophers skull och önskar honom stort lycka till i Brage och spel i Superettan nästa säsong, säger Täbycoachen Daniel Erlandsson på Täbyklubbens hemsida och tillägger:
– Christopher ska ses som ett föredöme bland unga spelare i framförallt Stockholm idag. Vägen till elitfotboll är inte spikrak och Christopher har arbetat hårt under en lång tid för att ta det här steget. Han har den här säsongen imponerat stort på mig och jag är övertygad om att han går en mycket ljus framtid till mötes.

Tre års-avtal

Kontraktet är skrivet på tre år och så här säger vänsterbacken själv i en kommentar på sin nya klubbs hemsida.
– Det känns väldigt bra. Jag ser verkligen fram emot att få representera IK Brage och bekanta mig med Borlänge, säger Redenstrand om att ha skrivit på för grönvitt kommande tre åren och tillägger:
– Jag har förväntningar på att vi ska vara ett lag i toppen och att jag med mina prestationer kan bidra till bra resultat för klubben.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här