INNEBANDY Halv säsongen har spelats för flertalet lag i SSL:s damliga. Den framflyttade matchen mot Malmö FBC avgjordes under tisdagen – dramatiska slutminuter – där Täby äntligen fick jubla lite extra.
Man får väl inte svär, men fy f..n vad skönt, sade Täbys lagkapten Lisa Carlsson i sportexpressensplays sändning.

Täby har inte haft marginalerna med sig under första halvan av säsongen. Många matcher, sex stycken, har avgjorts under förlängning. Bara en av dessa har Täby lyckats vinna.

Även i hemmaborgen har laget haft otroligt svårt med poängskörden. Fram till igår (läs tisdag) då den framflyttad matchen mot Malmö FBC spelades hade laget bara tagit en trepoängare.

Täby gjorde som i så många matcher tidigare – skaffade sig ett målöverläge. I denna matchen blev det två till antalet. Först 2-0, därefter 3-1 och sedan 4-2. Men gästerna gav sig inte utan genom att göra 4-3 gav man matchen spänning och dramatik i slutminuterna. Täby lyckades dock knyta ihop säcken och plocka sin andra tre-poängare för säsongen på hemmaplan – den tredje totalt.

– Man får väl inte svär, men fy f..n vad skönt. Hade nästa glömt bort hur det känns att vinna, sade Täbys lagkapten Lisa Carlsson i sportexpressensplays sändning och tillade:

– Vi hade ett snack i veckan efter Lund-matchen (förlust 5-6 i förlängning). Vi samlade ihop oss och tog tag i bitarna idag, vilket också syntes ute på plan.

På frågan hur mycket det satte i huvudet, när Malmö gjorde 4-3 i powerplay med några minuter kvar av tredje, att inte tappa igen blev svaret:

– Jag tänkte inte på det alls. Vi skulle bara gå in och ”döda” den tiden som var kvar. Jag tror inte det satt något i skallen utan vi ville verkligen vinna idag, vilket vi också lyckades med, sade Lisa Carlsson som tillsammans med sitt lag vänder blad och blickar framåt under resten av säsongen.

– Det är klart vi vänder blad men samtidigt behöver vi ju höja oss i flera delar av vårt spel. Jag tycker vi gör en bra match idag men vi är fortfarande ganska så slarviga, framför allt på mittplan, och släpper lite enkla kontringar. Så det finns fortfarande saker att jobba på, avslutar Lisa Carlsson.

Redan på lördag är det ny match för Täbygänget – då kommer tabellåttan (sista slutspelsplatsen) Warberg IC på besök till K-Rauta Arena.

Matchen ses i sin helhet på sportexpressenplay.se –  klicka HÄR.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue/Arkiv

FOTO: Skärmdump statistik.innebandy.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här