INNEBANDY Det såg till en början ut som en promenadseger för Täby FC. Men gästerna, IBK Lund Elit, ville annat och Täby fick på nytt se viktiga poäng försvinna efter övertidsdramatik.

Matcher som avgörs i förlängning är Täby FC:s damer vana vid. Av elva matcher har fem avgjorts i förlängning, där Täby fått kliva av som förlorande lag i fyra av dem.

Sista matchen för 2021 spelades under onsdagskvällen. IBK Lund Elit, som återfinns på nedflyttningsplats, var på besök i K-Rauta arena. Förra säsongen tog Lund, då nykomlingar, med sig samtliga poäng, efter seger med 8-5.

Täby FC har endast en seger efter ordinarie tid i sin hemmaborg denna säsongen, 5-4 mot Rönnby. Inledningsvis var det Täby som rivstartade. Efter första perioden hade man avlossat 10 skott på mål, varav fyra gått in. Medan man höll tät bakåt.

Med en 4-0 ledningen kändes det som att andra hemmasegern under ordinarie tid skulle vara vara ett faktum.

Men så kom fallet för Täby FC.

Lund kämpade sig tillbaka, var överlägsna både skott och målmässigt i mittperioden – 3-13 i skott och 4-0 i mål, och matchen efter två spelade perioder var helt jämn 4-4.

Förlängningsspöke i K-Rauta

I tredje blev det mer tajt och jämnt – 4-3 i skott till Täby och 1-1 i mål. På nytt skulle Täby få spela en match där förlängning skulle fälla avgörandet.

Då visade sig, återigen, förlängningsspöket i K-Rauta arena. Med fyra sekunder kvar gör Lund segermålet och Täby tappade en 4-0-ledning till 5-6 förlust.


FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue/Arkiv

FOTO: statistik.innebandy.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här