HOCKEY Han fick sparken från Väsby i slutet av den hockeyallsvenska säsongen. Viktor Tuurala fann ett nytt tränarjobb – Kalmar HC. Under onsdagskvällen står Tuurala i motståndarbåset för att möta sina tidigare spelare som han tränat för att nå framgångar.
Kommer bli väldigt känslosamt & speciellt för personlig del, säger Viktor Tuurala.

Viktor Tuurala fick sparken eller möjligtvis kliva åt sida i slutskedet av den hockeyallsvenskan säsongen. Så snart hockeysäsongen 2020/21 var över kunde man läsa att Viktor Tuurala funnit ett nytt tränarjobb i hockeyettan – Kalmar HC. Nu är han tillbaka i arenan som han haft framgångsrika hockeyettansäsongen i – men som motståndartränaren.
– Såklart det kommer bli väldigt känslosamt & speciellt för personlig del, säger Viktor Tuurala.

Vann grundserien

Under grundserien fann Viktor Tuuralas Kalmar HC vägar att vinna och när tabellen summerades i slutet av november hade laget vunnit serien. Samma poäng, 36 till antalet, som smålandskonkurrenterna Vimmerby, dock med bättre målskillnad.

I allettanserien har det dock inte gått lika bra. När serien tog nyårsledig återfanns klubben på en sjunde plats med sju inspelade poäng på lika många matcher – 2 segrar, 4 förluster samt en förlust efter straffar.
– Såklart vi inte är nöjda med resultaten. Vi känner att vi kan mycket bättre, och är överens om vad vi behöver göra för att få med oss mer poäng, säger Viktor Tuurala.

Nu står du alltså i andra båset för att möta flera av de spelare du tränat. Hur bra koll har du på Väsby idag?
– Vi förbereder oss som för vilken motståndare som helst. Vi kan inte slänga fram massa extra bara för att – utan vi måste hålla allt konstruktivt.

Vad kommer krävas av er för att besegra formstarka Väsby?
– Förtroende för varandra framförallt, veta att jag kan fokusera på min uppgift för att kamraten kommer sköta sin, & tillsammans når vi effektivitet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här