HOCKEY Poängtappstrenden för Väsby fortsätter. När Mariestad BoIS kom på besök till Renew Arena, var det straffardramatik som fällde Väsby – trots en 2-0 ledning.

Väsby inledde allettan med två raka segrar. Därefter, de två senaste matcher, har det blivit lite uppförsbacke. I matchen mot serieledarna Nybro låg Väsbyspelarnas fokus på andra saker än sitt spel.
– Vi måste såklart sluta fokusera på domaren så mycket även om de dömer mot oss i matchen, sade Väsbybacklen Rasmus Sörgardt efter 5-2 förlusten mot Nybro.

Under onsdagskvällen, näst sista matchen innan julledigheten, kom Mariestad på besök. Väsby kopplade greppet rent målmässigt, och till viss del spelmässigt också, och efter två perioder hade laget 2-0. Dessutom hade Väsby, tillskillnad mot senaste matchen fokus på sitt spel och inte domsluten.

Men i tredje fick Mariestadsgänget energi efter ett märkligt mål, där pucken studsade någon meter framför Väsbymålvakt Jesper Eliasson och in i mål. 2-2 blev ett faktum när matchens första utvisning kom, Viktor Åström för holding.

Även om fick chansen i fyra mot tre i förlängningsperioden, stod det fortfarande 2-2 och matchen fick avgöras med straffdrama. Där Mariestad drog längsta strået och plockade därmed hem bonuspoängen genom att laget satte två av tre straffar medans Väsby bara satte en.

FOTO: Skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här