FOTBOLL Förbundskaptenen Janne Andersson tog ut januaritruppen under onsdagen. Glädjande för norrortsfotbollen är att tre tidigare IK Frej Täby-spelare finns med.

Svenska herrlandslaget i fotboll har ett play-off till VM-slutspelet under mars 2022. Innan dess ska den årliga Januariturnén hållas. Denna gången är den förlagd till Algarve i Portugal. Truppen kommer att åka dit antingen 2 eller 3 januari och vara på plats till 13 januari.

Den 1 december höll förbundskaptenen Janne Andersson en pressträff där han tillkännagav truppen- tjugofyra spelare varav sjutton stycken är debutanter.
–Vi har ju en stor bruttolista som vi utgår ifrån sen har vi som alltid en bra dialog med framförallt tränarna i Allsvenskan där vi pratar om vilka spelare som skulle kunna vara aktuella. Det är ju några spelare som redan varit med på Januariturnén och andra som varit med på ”vanliga” landslagssamlingar också. Men den stora majoriteten av spelarna är debutanter. Jag trycker vi har fått till en bra mix, säger Janne Andersson till svenskfotboll.se om januaritruppen.

Tre av dessa debutanter är tidigare IK Frej Täbyspelare – Simon Strand (2013 i IK Frej), Hjalmar Ekdahl (2019 i IK Frej) samt Moustafa Zeidan (2019 i IK Frej).

FOTO: skärmdump svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här