HOCKEY Hemmaplansfördelen har inte helt varit en fördel för Väsby. Men i de senaste matcherna i Renew Arena har det gått bättre. Även när grundserien avslutades under onsdagskvällen blev det jubel i omklädningsrummet.

”Vilda Väsby” hade inte mycket mer än äran att spela för i sista omgången av grundserien. Redan klara för allettan klev man ut i sin hemmaborg – Renew Arena – för att ta emot Visby/Roma.

Det har dock inte varit en dans på rosor för Väsby när det gäller hemmamatcherna. Ordet ”hemmaplansfördel” har inte riktigt infunnit sig hos Väsbyiterna. I alla fall inte under den första halvan av grundserien – då det blev fyra av sex förluster i hemmaborgen.

Därför ville man visa de 275 personerna som tagit sig för att se matchen i arenan att man får valuta för pengarna och njuta av hockeyunderhållning. Laget spikade i stort sett ner spiken redan efter första perioden – då man klev ut i omklädningsrummet med 4-0. En mållös mittperiod slutade med att lagen fick varsitt mål i tredje och Väsby tog där med sin elfte seger, 5-1, varav fjärde på hemmais, i grundserien som nu är avslutad. Segern innebar även att Väsbygänget spelade bort Visby/Roma från en allettanplats.

FOTO: Mikael Einarsson/Väsby Hockey

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här