HANDBOLL Skånelas herrar visar toppklass – obesegrade. Inför den gångna helgens bortamatch var facit – tre segrar och två oavgjorda. Efter en knackig första halvlek ner i Kungälv – vände man på matchbilden.
Starkt att vi behåller kylan och bara fortsätter kriga matchen igenom, säger Skånelas Gustav Näslund.

Säsongen har i princip bara börjat. Men Skånela har efter fem matcher bevisat att man ska vara i toppen och fajtas om en plats till handbollens finrum – Handbollsligan.

Märstas handbollsstolthet åkte ner till Kungälv den gångna helgen med tre segrar och två oavgjorda matcher i bagaget – obesegrade helt enkelt.

Men väl när matchen drog igång så hamnade Skånela i uppförsbacke – 4-1 underläge efter 6:40. Ett underläge som man hämtade upp och när halvleken var över var Kungälvs ledning 14-12.
– Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, vi kanske är över taggade. Vi hade en gameplan innan matchen om hur vi ville ta oss an Kungälv, sade Gustav Näslund till lagets hemsida om första halvleken i Kungälv.

Väl där visade Skånela varför man var obesegrade efter fem omgångar. Drygt tio minuter in hade man vänt underläget till ledning – 19-20.

Den ledningen utökades och var 24-30 med knappt sex minuter kvar av matchen. Skånela stängde därefter matchen och slutresultatet skrevs till 28-33.
– Ju längre matchen gick desto bättre tycker jag vi blev. Starkt att vi behåller kylan och bara fortsätter kriga matchen igenom, säger Gustav Näslund till klubbens hemsida efter matchen.

Detta var lagets fjärde seger – andra raka – för säsongen.

Till helgen väntar ny match – hemma i handbollstemplet Vikingahallen – där motståndet är HK Torslanda som befinner sig i den nedre delen av tabellen, på en tionde plats. Ett lag Skånela har full respekt för.
– Torslanda är ett bra lag så det gäller att vi förbereder oss så bra som möjligt, säger Gustav Näslund.

FOTO: Bosse Andersson Foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här