HOCKEY Ordet ”Rallarhockey” passar till viss del in i försäsongsderbyt mellan Väsby och Vallentuna. En 2-0 ledning för Väsby, samt 15-3 i skott efter första perioden, tappades och Vallentuna kom ut som nytt lag och klev av med glädje efter slutsignalen.

Första perioden går helt till Väsby Hockey. Man visade att i deras hemmaborg ska det inte vara lätt att få med sig poäng. Vallentuna fick verkligen kämpa för att ens komma in i Väsbys zon. Skotten efter de första tjugo minuterna var 15-3. Målmässigt höll en suverän Vallentunakeeper, Alexander Jirhage, ner siffrorna och släppte bara in två puckar – 2-1 var ställningen efter 20 spelade minuter.

Pausvilan gjorde gäster gott. För väl till andra fick man ordning på sakerna ute på isen och laget kunde även stänka in kvitteringen, som blev periodens enda mål.

I tredje grinade det till lite extra, även om det varit småirriterat på isen tidigare med flera onödiga utvisningar som följd, och detta utnyttjade Vallentuna. Sekunder efter att Väsby blivit fulltaliga från en utvisning, trycker Vallentunas nyförvärv till denna säsongen Dennis Finn-Olsson in 3-2.

Väsby jagar en kvittering på slutet, plockar målvakten Isak Johansson efter en timeout, men det resulterade i 4-2 till Vallentuna – ett mål som fick flera Väsbyspelare att reagerad, de menade att det var offside. Huvuddomare Niklas Johansson diskuterade med sin linjedomare och beslutet stod fast vid att målet godkändes.

Lagen kommer att mötas på nytt i en försäsongsmatch – redan nästa onsdag 22 september, då i Vallentuna Ishall.

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här