INNEBANDY Det ska inte vara några konstigheter – varken på pappret eller plan. Täby FC kliver in i Svenska cupen under torsdagskvällen – där man får möta division 1-gänget Gävle GIK.
-Under en försäsong kan allt hända och det gäller att vara med från start i alla matcher, säger Täbytränaren Maimon Abdallah.

Täby FC har så sakteliga påbörjat resan mot en ny säsong med nya utmaningar.
Flera tongivande spelare har lämnat – Moa Tschöp, Matilda Sjödin och Alexandra Durling. De två första har valt satt fortsätta innebandykarriären i FBC Kalmarsund medan Durling valt att lägga målvaktsmasken på hyllan då motivationen saknats.
– Anledningen är väl att jag inte brinner för det på samma sätt. Jag känner mig klar, sade landslagsmålvakten till sportexpressen.se efter att nyheten offentliggjorts.

Förra helgen var Täby FC i Västerås för att spela – Västerås Floorball Cup. En cup där laget fick chansen att redan under försäsongen mäta sig med sina seriekonkurrenter – Rönnby, IBK Lund och Jönköping IK.

En seger och två förluster blev facit. Veckan som varit har man funnit detaljer som man tränat på extra för att få en trygghet i spelet.

–Vi har spenderat en del tid på anfall / försvar. Hitta moment som uppstår i matcher och hitta en trygghet i sättet vi vill spela, säger Maimon Abdallah, tränare i Täby, till klubbens hemsida.

Under torsdagskvällen kliver man in i Svenska Cupen, en nyhet till denna säsongen från Svensk Innebandy, och ställs mot division 1-laget Gävle GIK.

–Om vi skall analysera gruppen vi hamnat i så bör Gävle och Telge vara två lag som inta ska kunna mäta sig med Täby och Sirius men under en försäsong kan allt hända och det gäller att vara med från start i alla matcher. Första matchen mot Gävle ska Täby äga mycket boll och kontrollera matchbilden från start till mål och bara ösa på, säger Abdallah och avslutar:

–Som ledare bör man ha koll på alla motståndare. Så när vi möter Gävle kommer det förmodligen bli en del försvar för deras del, det gäller att vara på tårna och sätta stopp för deras spelvändningar.

Matchens webbsänds via aftonbladet-tv

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue/PhotobyKeith

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här