Senaste Nyheterna:

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Norrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby skjuts upp

FOTBOLL Smittspridningen av Covid-19 fortsätter vara hög. Inga lättnade på restriktionerna ännu. Norrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby har blivit inställt/uppskjuten tills vidare. Stockholms fotbollförbund har meddelat att man skjutit upp seriepremiären för herrfotbollens division 4 och nedåt.
–Under dagen (läs tisdag) ställer vi in eller skjuter upp samtliga matcher som skulle spelats kommande helg”, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

När fotbollssäsongen drar igång är det många som säger att våren är på intågande. Nu ser det ut som att de lokala fotbollsdistrikten går en säsong till mötes som påminner om förra året.

Coronapandemin har inte gett upp och smittspridningen är fortsatt hög i stora dela av Sverige. De hårda restriktionerna som regeringen lagt gäller fortfarande och detta menas med att inga tävlingsmatcher får spelas.

De lokala serierna – division 4 och nedåt i herrfotbollen – skulle haft seriepremiär nu till helgen 9-11 april, men dessa har nu fått skjutas upp på grund av de rådande omständigheterna som är i Sverige.
– ”Vi har tidigare informerat om att matcher ställs in eller skjuts upp med fem dagars varsel. Tyvärr är vi nu där för första gången. Under dagen (tisdag) ställer vi in eller skjuter upp samtliga matcher som skulle spelats kommande helg (9-11 april)”, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

Norrortsderbyt skjuts upp

Det här betyder att det heta lokala norrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby, som skulle haft avspark 14:00 den 10 april, skjuts upp tillsvidare.  

Skulle det bli fler matcher som blir tvungna att flyttas så finns det olika alternativ hur serierna ska spelas denna säsongen:

–”Om seriestarten blir av senast onsdagen den 12 maj kommer serierna spelas som dubbelserier. De omgångar som inte kan spelas i början av säsongen planerar vi in genom att förlänga säsongen och/eller förtäta spelschemat. Serieslut kan komma att skjutas fram till 31 oktober.

Om seriestart sker 13 maj eller senare kommer även 2021 spelas som enkelserier. I det läget spelas endast höstsäsongens inplanerade matcher. Upp- och nedflyttning sker som vanligt.

Division 4 Herr kan behöva en annan lösning beroende på hur SvFF väljer att göra med kvalet upp till division 3”, skriver Stockholms Fotbollförbund i ett dokument som går att laddas ner från sidan.

Senaste

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Ödesmatch väntar för Täby FK – ”Måste bli bättre i vårt försvarsspel”

FOTBOLL Det har smugit sig in lite medvindar hos...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen startade under fredagskvällen. På bortaplan, mot SK Iron, fick man en drömstart som fortsatte matchen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans premiärlycka föll i andra perioden trots att man inledde målskyttet. Efter en mållös första period skulle...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby FK:s damer besökte Uppsala. Bottenlagen Vaksala blev en munsbit för Täbygänget. Det ska spelas i 90...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds