Det är helt klart roligare att se och uppleva fotbollsmatchen på plats, men under rådande omständigheter i Sverige är detta inte möjligt för tillfället. Men för den saken skull kan man ändå få njuta av våra stjärnor mycket tack vare det växande kanalutbudet och alla livestreamingstjänster som gör det möjligt att serierna Allsvenskan och OBOS Damallsvenskan men också Superettan, Elitettan och herrettan. För att få en extra krydda och spänning av matcherna man ser på går det att betta på vem som står som vinnare av allsvenskan 2021. Om du tänker att betta på allsvenskan så hittar du Allsvenskan odds här.

Nedan har vi fått fram följande saker om tre framgångsrika svenska, såväl herr som dam, spelare, som är eller har varit en del av svensk svensk fotboll och fått chansen att spela i de allra största fotbollsligorna, både i Europa och världen. Dessutom har två av dem varit med om att ta SM-guld i sina svenska klubblag.

 

Mittfältare Albin Ekdal

Mittfältsstjärnan Albin Ekdal – huserar i den italiska klubben Sampdoria i Genoa. Albin startade sin fotbollskarriär i Brommapojkarna, som då huserade i Allsvenskan, och gjorde sin allsvenska debut april 2007. År 2008 gick flyttlasset till den italienska storklubben Juventus, där han skrev ett fyraårskontrakt.

Ekdal har under större del av sitt fotbollsproffsliv varit i Italien, klubbarna Juventus, Siena, Bologna, Cagliari. Men under åren 2015 till 2018 var tyska klubben Hamburg Albins klubbadress. Men 2018 återvände till Italien. Sedan 2011 har han varit ett givet namn i landslagslaget

 

Tidigare svenska mästare – Marcus Danielson och Caroline Seger

Den 32-årige försvarspelare Marcus Danielson, som spelar för Dalian Professional i Chinese Super League, var med i allsvenskan klubben Djurgårdens laguppställningen 2019 som fick lyfta Lennart Johansson pokal. Danielson har blommat ut relativt sent i karriären, där klubbar som IFK Eskilstuna, Helsingborg, Västerås SK samt GIF Sundsvall varit adresser sedan 2006. När han lämnade GIF Sundsvall för Djurgården har allt gått väldigt fort. En fin första säsong i DIF gjorde att tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf gav honom kaptensbindeln inför säsongen 2019.

Du som föredrar damfotboll kan vi tipsa om storstjärnan och landslagsmittfältare Caroline Seger. Hon är en viktigt kugge i det svenska landslaget men också i klubblaget, FC Rosengård, där hon spelat sedan 2017. På Segers fotbolls-CV finns även storklubbar som Franska Lyon och Paris Saint-Germain. Prisskåpet är välfyllt med flera pokaler. För att nämna några: Diamantbollen 2009 och 2019
Årets Allsvenska spelare 2009
Svensk mästare 2009,2012 och 2019

samt fanns Caroline Seger med i All star-laget i VM 2011.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här