Senaste Nyheterna:

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Väsby var uträknade – klev upp på nio

HOCKEYALLSVENSKAN Play-outspelet mellan Väsby och Kristianstad har blivit en rysare. Ett Väsby som var uträknad efter de två första matcherna. Åkte ner till Skåne och hämtade upp ett 2-0 underläge i matcher.

Nu ska det avgöras – Väsby eller Kristianstad. Ett av lagen spelar hockeyallsvenskan i höst medan det andra får spela i hockeyettan.

Väsby hade hemmaplansfördel. Men det märktes inte. Kristianstad spelade avslappnat och kunde förra tisdagen sätta sig i förarsätet med 1-0 i matcher.

Det skulle bli än värre för Väsby. Knappt 24 timmar senare var det åter dags för match mellan dessa två lag. Lite som i först var det Kristianstad som tog kommandot och gick upp till en 2-0-ledningen och när ”hesa fredrik” tjöt i Renew Arena hade gästerna utöka till 2-0 i matcher.

Två dagars vila – lördag klockan 18 släpptes pucken igen. Tredje matchen. Vinna eller försvinna för Väsbys del. Ett betydlig hungrigare Väsby tog för sig mer och fick matchen dit man ville. Efter två perioder var det Väsby som hade en 2-0-ledningen, som Kristianstad hade haft uppe i Väsby.

Ombytta roller helt enkelt. Även om hemmalaget gjorde ett försök efter att ha reducerat till 1-2 kunde Paul Bittner sätta pucken i tom kasse, 3-1.

Som tidigare i veckan var det mindre än 24 timmar till nästa nedsläpp för match fyra. Liksom tidigare var Väsby tvungna att vinna för att inte få ett snöpligt slut på säsongen. Man inledde med att göra matchens första mål, Johan Lorraine satte pucken.

Johan Lorraine matchhjälte – tvåmålsskytt

I början av andra var det ett powerplay för hemmalaget som gjorde att de kom in i matchen – 1-1. Men Väsby skulle gå till pausvila med 2-1, när Collin Smith höll sig påpassligt framme. Kristianstad gick för en kvittering och fick in pucken efter knappt nio minuter av tredje. Ett resultat som stod sig hela tredje samt fjärde och en bra bit in i femte perioden. För vid 13:05 kom återigen Johan Lorraine in framför mål och kunde trycka in segermålet 3-2.

Matchserien kommer nu att avgöras under morgondagen (läs tisdagskvällen). Ett stort avbräck för Väsby är att deras ena import – Kanadensaren Raphaël Lavoie har på nytt anmälts till disciplinnämnden för en händelse i match fyra.

Senaste

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Ödesmatch väntar för Täby FK – ”Måste bli bättre i vårt försvarsspel”

FOTBOLL Det har smugit sig in lite medvindar hos...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen startade under fredagskvällen. På bortaplan, mot SK Iron, fick man en drömstart som fortsatte matchen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans premiärlycka föll i andra perioden trots att man inledde målskyttet. Efter en mållös första period skulle...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby FK:s damer besökte Uppsala. Bottenlagen Vaksala blev en munsbit för Täbygänget. Det ska spelas i 90...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds