23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemISHOCKEYRenew Arena fortsatt stängt - Väsby Hockeys kritik mot kommunen

Renew Arena fortsatt stängt – Väsby Hockeys kritik mot kommunen

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEY Upplands Väsby kommun får en rejäl portion kritik av Väsby Hockey för säkerhetsfrågorna. Detta efter att kommunen gjort en total nedstängning av ishallen efter hot och misshandel av personalen i Vilundaparken, där flera idrottsanläggningar finns.

Hot, hat och våld är inget som Väsby Hockey vill se över huvudtaget. Nu har det ändå hänt. Personalen i Vilundaparken, där Väsbys Hockeys hemmaarena Renew Arena och flera andra idrottsanläggningar finns, blev utsatta för detta.


Åtgärden som Upplands Väsby kommun vidtog var att stänga ner anläggningarna, då hotbilden mot personalen var så stor. Det blev så att Väsby Hockey fick flytta två av sina hemmamatcher till annan arena, Scaniarinken i Södertälje.

I går, måndag, fattade Väsby kommun att anläggningarna åter skulle öppna.

–Vi ser inte att det finns någon hotbild mot föreningarna. Därför öppnar vi idrottslokalerna eftersom föreningarna inte är i akut behov av vaktmästare, säger Johanna Dermer, chef vid idrotts- och fritidskontoret till lokaltidningen Mitt i Väsby.

Däremot kommer ishallen fortsatt vara stängd – på obestämd tid – eftersom det är mer avancerad teknik i ishallen som behöver skötas av personal.
– Jag har stor förståelse för att Väsby Hockey vill dra i gång sin verksamhet och även spela sina hemmamatcher hemma. Men det här är maskiner med avancerad teknik, sade Dermer i  intervjun till Mitt i.

Under tisdag skrev klubben ett pressmeddelande på sin officiella hemsida där man riktar skarp kritik på hur kommunen löst säkerhetsfrågorna:

Vi måste tyvärr konstatera att Upplands Väsby kommun löst säkerhetsfrågorna på ett sätt som drabbat vår och övriga föreningars verksamhet hårt. Oavsett vad det må vara som orsakat dessa hotfulla och våldsamma handlingarna, kan inte samhällets svar vara att stänga ner.”, skriver klubben och fortsätter:

Våra över 200 barn och ungdomar förlorade alla sina dagliga planerade sportlovsaktiviteter i ishallarna. Dessa aktiviteter skulle ha kunnat erbjuda liten tröst för alla missade träningar och matcher under säsongen på grund av coronarestriktionerna.

Betydligt högre kostnader som följd”

Vårt A-lag i HockeyAllsvenskan har inte kunnat träna eller spela sina hemmamatcher i Renew Arena. Det handlar om en spolning på 15 minuter per träningspass och några timmars tjänstgöring för två personer under matcherna. Ändå har vi varit tvungna att spela hemmamatcher på bortais med betydligt högre kostnader som följd”, skriver klubben i meddelandet och påpekar att deras rutiner för A-laget störts på grund av att man fått flytta både träningar och hemmamatcher till andra arenor:

–”Att i all hast flytta träningar och hemmamatcher till andra hallar har stört lagets rutiner avsevärt och slitit enormt på hela organisationen runt laget. Och då pratar vi om en organisation på närmare hundra personer som påverkas hos oss och ytterligare många tiotals personer i den hallen matcherna har flyttats till

FOTO: Privat bild

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter