23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemISHOCKEYSegertorkan över för Väsby – Nilsson tvåmålsskytt

Segertorkan över för Väsby – Nilsson tvåmålsskytt

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEY Hockeyallsvenskan går in på målrakan. Väsby har nio matcher kvar och är jumbolaget, fast med samma poäng som Kristianstad. I går kom viktiga poäng in på kontot när man mötte Mora på bortais.
Tråkigt att vi inte höll ut och fixade 3 poäng, säger lagets tvåmålsskytt Johannes Nilsson.

Inför matchen mot Moria IK hade Väsby inkasserat fyra vinster på bortaplan. Det har varit en riktig berg- och dalbanesäsong för Väsbygänget.

Nu började bortamatchen mot dalalaget på ett perfekt sätt. Skapade lägen och fick utdelning på de nio skott som avlossades på mål i första perioden. Två av dem gick nämligen i kassen och sist på pucken var Johannes Nilsson. Även om Mora fick in en reducering i början av andra så skulle Väsby inför tredje vara i ett tvåmålsöverläge, 3-1.

Men en utvisning för Väsbycentern Henrik Rommel, gav hemmalaget chansen att reducera på nytt, vilket också gjordes. Och med fyra minuter kvar kom även Moras kvittering, 3-3. Colin Smith skulle få möjligheten att bärga Väsbys femte bortavinst för säsongen, då man fick ett straffslag. Den missades dessvärre.

Matchen kom att avgöras på övertid. Den blev minuten lång när Tobias Lindberg satte pucken backom Morakeepern.
– Tycker det var en rolig fartfylld match rakt igenom där det skapades en del bra lägen åt båda håll. Lite tråkigt att vi inte höll ut och fixade 3 poäng men ändå är vi rätt nöjda med 2 poäng och framförallt skönt att vinna igen, säger Johannes Nilsson som gav Väsby drömstarten och tar med sig några saker till kommande match
– Att vi hittade ett sätt att vinna efter att vi tappat 2 måls ledning är starkt och att vi var noggranna i spelet under större delen av matchen ska vi ta med oss.

Johannes Nilsson gör sin tredje säsong i Väsbytröjan och efter sina två mål mot Mora går han upp på 14 mål och nio assist totalt under den hockeyallsvenska säsongen.
– Min egna säsong har väl varit lite som hela lagets tycker jag, där det gått lite väl mycket upp och ner. Men nu de senaste matcherna har jag hittat tillbaka till att spela bra disciplinerad hockey igen så nu är det bara fokusera framåt och fortsätta, säger Nilsson och tillägger:

– Men där lär vi hitta ett mer jämnare spel under de sista 9 matcherna och höja upp våran lägsta nivå och idag var ett steg i rätt riktning.

Var det tuffare än du tänkt dig från början?
– Både ja och nej lär jag svara. Visste att det inte skulle gå som på räls som det gjorde förra säsongen eftersom att det är våran första säsong i allsvenskan, men man hade ju hoppats på annat än att vara jumbo vid det här laget. Det kan jag inte säga annat om! Men tycker samtidigt att vi har gjort många riktigt bra matcher där vi allt för ofta inte kommit därifrån med poäng vilket har varit frustrerande. Men som sagt så har vi nu 9 matcher på oss att försöka vinna så många hockeymatcher som möjligt.

Vad tycker du har varit den störst utmaningen under denna säsongen?
– Det är väl att hitta jämnheten i spelet under 60 minuter då man straffas hårdare på den här nivån. Det går oftast inte att spela 45 minuter bra minuter och 15 dåliga för då straffas det ofta bakåt.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter