Senaste Nyheterna:

WEBB-TV: Prtic efter 2–1-förlusten:”Det kunde varit bättre”

WEBB-TV Täby FK har tagit tre segrar. Samtliga kom...

Ingen vidare omstart för Täby FK – Lagkaptenen ”Vi är i en sits likt förra sommaren”

FOTBOLL Täby FK har inte fått ordning på sitt...

Tungt poängtapp för Sollentuna

FOTBOLL Sollentuna hade tre poäng mot Hammarby TFF i...

Pengar till ungdomsverksamhet

De flesta unga idrottare blir aldrig morgondagens Mats Sundin eller Zlatan Ibrahimovic. De kommer inte tjäna en enda miljon på sitt idrottande, men sport handlar ju om mycket mer än pengar. Hälsa, kamratskap och minnen för livet t ex. Och den fantastiska känslan av att vinna eller bara att ta ut sig maximalt och veta att man gjorde allt som stod i ens makt, oavsett på vilken nivå det gäller, OS eller S:t Ericscupen.

Men allt kostar pengar. Att inkomsterna uteblir betyder inte att utgifterna gör det. Oavsett om utövandet kräver klubba eller racket behövs kläder, skridskor eller andra skor, skyddsutrustning, bollar osv. Och det bara för att utöva sporten! Sedan tillkommer resor till matcher och träningar, cupresor till andra delar av landet och kanske ett träningsläger, med mängder av kringkostnader hur väl man än planerat resan.

Det finns bidrag att söka för klubbar och föreningar, både från idrottsförbund, stiftelser, stat och kommun, men resurserna är inte oändliga någonstans och det är många lag och ungdomar som behöver stöd, så det är ingen dum idé att ta saken i egna händer. Flera företag jobbar med att erbjuda billiga träningsläger och idrottsresor. Andra arbetar med finansieringen.

DelikatessKungen heter ett företag som samarbetar med både skolklasser och idrottsföreningar som behöver pengar till resor och utflykter. Företaget tillhandahåller delikatesser, ungdomarna säljer dem på sin egen hemort, till privatpersoner eller lokala företag. Varorna det gäller är lättsålda delikatesser som inte går att köpa i butik. Det är t ex lufttorkad salami, handgjorda praliner, ekologisk olivolja och balsamvinäger. Samtliga med en god historia, från familjeföretag och andra anrika producenter som arbetat med delikatesser av högsta kvalitet under lång tid, ibland flera hundra år. Många idrottsklubbar betalar hela träningsläger och cupresor genom denna försäljning.

Själva försäljningsprocessen är okomplicerad. Först tar grupperna upp beställningar. Försäljningen är helt provisionsbaserad, så man bestämmer själv hur mycket tid man ska lägga på jobbet och därigenom också hur mycket pengar man ska få. Till sin hjälp har man DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och en app som håller reda på vem som har köpt vad. När man känner sig nöjd med försäljningen skickas varorna ut till gruppens kontaktperson. Därefter ska de levereras till kunderna och i samband med det tar man betalt. Sedan skickar man pengarna till DelikatessKungen, men behåller sin andel.

När allt är klart återstår bara att planera den perfekta idrottsresan, vare sig den går till Mjölby eller Madrid.

FOTO: Pixabay.com

Senaste

WEBB-TV: Prtic efter 2–1-förlusten:”Det kunde varit bättre”

WEBB-TV Täby FK har tagit tre segrar. Samtliga kom...

Ingen vidare omstart för Täby FK – Lagkaptenen ”Vi är i en sits likt förra sommaren”

FOTBOLL Täby FK har inte fått ordning på sitt...

Tungt poängtapp för Sollentuna

FOTBOLL Sollentuna hade tre poäng mot Hammarby TFF i...

Seger för Ferro i omstarten

ROSLAGSSPORTEN Ferro tog tre fina poäng i omstarten av...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

WEBB-TV: Prtic efter 2–1-förlusten:”Det kunde varit bättre”

WEBB-TV Täby FK har tagit tre segrar. Samtliga kom under de fem första matcherna. Sedan har det varit skralt med poäng för Täbygänget. Det...

Ingen vidare omstart för Täby FK – Lagkaptenen ”Vi är i en sits likt förra sommaren”

FOTBOLL Täby FK har inte fått ordning på sitt spel. Underläge mot bottenkonkurrenten IFK Haninge efter 11 minuter slutade med tung 2–1-förlust och fortsatt...

Tungt poängtapp för Sollentuna

FOTBOLL Sollentuna hade tre poäng mot Hammarby TFF i omstarten av ettan norra. Men på tilläggstid, efter en målvaktsretur av Benjamin Machini, blev tre...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds