Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

Vallentuna visade på nytt styrka – dubbelmöte mot Enköping

HOCKEYETTAN Hemmamatchen mellan Vallentuna mot Enköping blev uppskjuten efter coronafall. Det gjorde att lagen mötes i en ”back to back” under helgen. Formkurvan visar starkt uppåt för Vallentunagänget trots att coronaviruset har härjat i laget.

Ett så kallat ”back to back”-möte blev det i helgen för Vallentuna och Enköping. Under fredagen möttes lagen i Vallentuna Ishall, den match som skulle spelas i oktober men blev uppskjuten på grund av coronafall.

Denna matchen blev den mest dramatiska av de två.

Tabelltvåan Enköping lyckades gå upp i en 0-3-ledning efter bara nio minuters spel. Då valde Vallentuna att byta målvakt. Alexander Jirhage ut – Daniel Rosengren in.

Det skulle visa sig bli lyckoträffen. Rosengren släppte enbart en puck förbi sig – 1-4.

Därefter påbörjades upphämtningen. När andra perioden var över var Vallentuna nästa ikapp – 4-3.

Kvitteringen kom efter 3:14 i tredje, då Alex Ek gjorde sitt andra mål i matchen. 40 sekunder senare var vändningen ett faktum, när Oscar Söderberg stänkte in 5-4, som också blev slutresultatet.

Tennissiffor till Vallentuna

Drygt 48 timmar senare möttes de i Enköpings hemmaborg, Bahcohallen.

Vallentuna verkade surfa på vinnarkänslan sedan fredagen. Jämfört med bataljen senast var det Vallentunagänget som tog kommandot och kunde segla i väg till en 3-0-ledningen.

Enköping begärde då en timeout – som gav viss effekt, reducerade till 1-3. Men det var också allt. För Vallentuna skulle visa styrka – trots att coronaviruset haft fäste i laget – och gav tabelltvåan en riktig funderare, när man klev av isen med tennis-sifferseger – 6-1.

Senaste

Mardrömsminuter för Täby – tappade 2–0 ledning

FOTBOLL Täby FK hade bortamatchen mot Assyriska i sin...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt. Tre matcher har blivit tre segrar och dessutom hållit nolla i över 180 minuter. Inför tredje...

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter helgens alla fotbollsmatcher. Nedan har ni flera resultat från norrortslagen.

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid - en poäng på fyra matcher. Och det blev inte bättre när laget besökte Södertälje för...