HOCKEYETTAN Hemmamatchen mellan Vallentuna mot Enköping blev uppskjuten efter coronafall. Det gjorde att lagen mötes i en ”back to back” under helgen. Formkurvan visar starkt uppåt för Vallentunagänget trots att coronaviruset har härjat i laget.

Ett så kallat ”back to back”-möte blev det i helgen för Vallentuna och Enköping. Under fredagen möttes lagen i Vallentuna Ishall, den match som skulle spelas i oktober men blev uppskjuten på grund av coronafall.

Denna matchen blev den mest dramatiska av de två.

Tabelltvåan Enköping lyckades gå upp i en 0-3-ledning efter bara nio minuters spel. Då valde Vallentuna att byta målvakt. Alexander Jirhage ut – Daniel Rosengren in.

Det skulle visa sig bli lyckoträffen. Rosengren släppte enbart en puck förbi sig – 1-4.

Därefter påbörjades upphämtningen. När andra perioden var över var Vallentuna nästa ikapp – 4-3.

Kvitteringen kom efter 3:14 i tredje, då Alex Ek gjorde sitt andra mål i matchen. 40 sekunder senare var vändningen ett faktum, när Oscar Söderberg stänkte in 5-4, som också blev slutresultatet.

Tennissiffor till Vallentuna

Drygt 48 timmar senare möttes de i Enköpings hemmaborg, Bahcohallen.

Vallentuna verkade surfa på vinnarkänslan sedan fredagen. Jämfört med bataljen senast var det Vallentunagänget som tog kommandot och kunde segla i väg till en 3-0-ledningen.

Enköping begärde då en timeout – som gav viss effekt, reducerade till 1-3. Men det var också allt. För Vallentuna skulle visa styrka – trots att coronaviruset haft fäste i laget – och gav tabelltvåan en riktig funderare, när man klev av isen med tennis-sifferseger – 6-1.

FOTO: skärmdump swehockey.se
FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här