ETTANFOTBOLL Senast Sollentuna FK mötte Vasalund blev det förnedring. Under måndagskvällen stod de öga mot öga igen – i näst sista matchen för säsongen – där Sollentuna visade vägen.
– Vi ska ta detta hela vägen in i mål nu, sade Gustav Lagerbielke efter matchen.

Det var inte mycket som var likt om man jämförde första mötet mellan Sollentuna och Vasalund.

I den var det Vasalund som hade ett järngrepp från början till slut. Det blev en rejäl lektion i hur man gjorde mål – Sollentuna klev av med en 6-0-förlust.

Men till returmötet, som var nästsista matchen för säsong 2020, skulle Sollentuna vara det dominerande laget. Man hade efter knappa kvarten spelat haft flertalet klara målchanser. Det skulle bli utdelning för Sollentunagänget så småningom. I matchminut 32 sköt Alemayehu på en försvarande Vasalundare som ändra riktningen och 1-0 var ett faktum. Ett resultat som man tog med sig in i pausvilan.

– Vi har kontrollen på matchen. Det ser bra ut och vi ska fortsätta såhär, sade Dida Rashidi, som hade ett par tre målchanser, efter första 45 minuter i sändningen på Soprtexpressens Playkanal.

Och Sollentunagänget ändrade inte på sin gameplan utan fortsatte trycka på. Och Monir Jelassi, som gett sina lagkamrater många målmöjligheter i första halvlek, fick på en klockren träff och gav Sollentuna en 2-0-ledning efter bara tre minuters spel av andra halvleken. Vasalund lyckades reducera både till 2-1 och 3-2 och gav lite spänning i slutskedet. Men Sollentuna kontrollerade dock tillställningen, som var starkare under de 90 minuter plus tilläggstiden som spelades på Sollentunavallen. Det tredje målet för Sollentuna gjordes av Dida Rashidi.
– Det är en sådan här match där det bara är vinst som gäller, säger Gustav Lagerbielke till Sportexpressens playkanal efter matchen och tillägger:
– Nu ska vi ta detta hela vägen in i mål.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här