15.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemISHOCKEYSDE gav "skräll"rubriker - lyckades med det omöjliga

SDE gav ”skräll”rubriker – lyckades med det omöjliga

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

SDHL SDE fick besök av två norrländska lag. Först ut var Luleå och mindre än 24 timmar senare skulle Modo vara motståndargänget. Statistik sett skulle tre av sex poäng inte vara en omöjligt för SDE-tjejerna. Nu gjorde man det ännu bättre och gav ”Skräll”-rubriker.

Förra säsongens skrällgäng – SDE – hade mycket att bevisa. Under Oktober månad blev det enbart två segrar. En under ordinarie tid – 3-0 mot Göteborg – och en efter förlängning – 3-2 mot AIK.

När novembermatcherna inleddes – där två norrländska lag stod för motståndet, Luleå och Modo – skulle man visa att förra månadens resultat bara var en formsvacka.

Fredagen den 13 kanske ska skrivas in som en turdag för SDE. Anledningen – man lyckades med det omöjliga – och gav experterna tillfälle att skriva ”skräll”-rubriker.

Luleå stod för motståndet. Ett lag som är en av favoriterna till att ta hem SM-Guldet till våren. Norrbotten-tjejerna har också fått respekt av samtliga SDHL-lag denna säsongen. Med 12 segrar i bagaget klev man in i Enebybergshallen och var favoriter till att ta hem den 13 segern.

Med 2-1-förlusten uppe Luleå på hornhinnan ville SDE visa att man skulle ge dem en rejäl fight om dessa tre poäng som stod på spel.

Efter mållös första period började målen så sakta komma. Lagen klev av med 1-1 efter två perioder.

I tredje var det SDE som visade styrka. Gjorde 2-1 som Luleå kvitterar omgående. Men hemmalaget skulle på nytt ta kommandot och gå upp i en tvåmålsledning 4-2. Och med en chansning från Luleå – genom att plocka ut Sara Grahn – satte man punkt för matchen genom att göra 5-2 i tom kasse.

Effektivt powerplay gav ny seger

Knappt 24 timmar senare – 17:30 – var det på nytt match. Denna gången var det Modo som stod på andra sidan. Och det var Ö-vikstjejerna som tog tag i taktpinnen och ledde efter första perioden – 2-0.

I början av andra spräckte SDE målnollan efter ett powerplay. Gästerna utökade men innan periodvilan lyckades Kelly Murray sätt 2-3, även detta i powerplay.

I ytterligare två powerplay i tredje skulle vändningen vara ett faktum – 4-3. Och med 45 sekunder kvar av perioden kunde lagkaptenen Leanne Ganney fastställa slutresultatet 5-3 och samtliga sex poäng under helgen kunde räknas in.

FOTO: ARKIV/Timo Peter Grönlund

FOTO: skärmdump swehockey.se
FOTO: skärmdump swehockey.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter