15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemÖVRIG SPORTEn lyckad hockeykväll kräver en miniatyr maskot

En lyckad hockeykväll kräver en miniatyr maskot

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Känns livet lite trist, har du kollat färdig på alla serier som din streamingtjänst erbjuder och virkat färdigt mössorna till barnen? Är det dags för ett nytt intresse och på köpet lite ny gemenskap? Får jag föreslå ishockey. Aldrig tänker du, jag kan ingenting om ishockey.

Ta det bara lugnt, här kommer lite tips på hur du kan bänka dig för en perfekt hockeykväll.

Inför Match

Först och främst behöver du ta ett beslut, det viktigaste beslutet i världshistorien.

Nämligen vilken ishockeyklubb som förtjänar din uppmärksamhet. Det finns en hel del hockeyklubbar att välja bland i Sverige och inte minst på regional nivå, En bra start kan vara en titt på svenska ishockeyförbundets webbsajt för att hitta den klubb som är närmast dig. Givetvis kan du välja en klubb i ett annat landskap om känslor för en sådan skulle uppstå. Alla klubbar förtjänar att bli älskade.

 

För att se när matcher spelas kan man förslagsvis kontrollera detta på svenska ishockeyförbundets webbsajt. Denna information går även att hitta på andra ställen exempelvis Unibet TV spelschema.

Första perioden

Ok då ger vi oss in i första perioden. Laget är noga utvalt och engagemanget är på topp. Men saknas det inte något? Aha, det var det jag misstänkte. För att riktigt komma i stämning inför matcherna behövs naturligtvis rätt utrustning. Kom ihåg att varje match under säsongen är en högtidsdag, utrustning som bör finnas är följande:

 

● Matchtröjan, en för hemmamatcher och en för bortamatcher.

● Keps, (mössa på vintern) scarf, vimplar, flaggor, och framförallt klubbens maskot i miniatyr.

● Klubbmärken och dekaler för att sätta på kläder, bilen, brevlådan och eken i trädgården.

 

 

FOTO: Pixabay.com

Notera att ovanstående nämnda utrustning är främst avsedd för hemmabruk. Med andra ord för gemytliga sammankomster med familj och vänner framför bostadens TV.

För mer avancerade möten utomhus i supportsammanhang kan ytterligare utstyrsel erfordras för att undanröja alla tvivel på vilken ishockeyklubb som förtjänat ditt stöd.

Andra perioden

I denna del diskuterar vi nödvändigheten av förfriskningar och bästa sättet att intaga dessa. Förslagsvis sker intaget av dryck och mat ur behållare som även dessa deklarerar klubbtillhörighet. Vanligt förekommande förfriskningar kan vara men är inte begränsade till: valfri dryck, chips, ostbågar, nötter, och fruktsallad. Önskas mer bastant föda kan exempelvis hamburgare och pizza uppfylla denna funktion.

Sista perioden

De mest väsentliga delarna av en lyckad upplevelse av ishockey har vi redan gått igenom. I denna del tittar vi lite mer på tekniska saker. Exempelvis kan det vara fördelaktigt att förstå alla termer som används under matcherna. Kolla gärna svenska hockey ligan för betydelser av diverse termer. De olika klubbarna har i de flesta fall också mycket intressant information om sina spelare, till exempel spännande statistik och klubbens historia på de egna webbsajterna.

Eftersnack

Som du ser kan ishockey absolut vara ett intresse som kan vara värt att kultivera. De allra bästa upplevelserna av sporten uppnås många gånger tillsammans med likasinnade på de olika arenorna under matcher eller på andra event. Glöm inte bort att damlagen förtjänar minst lika mycket support som herrlagen.

Notera att ovanstående nämnda utrustning är främst avsedd för hemmabruk. Med andra ord för gemytliga sammankomster med familj och vänner framför bostadens TV.

För mer avancerade möten utomhus i supportsammanhang kan ytterligare utstyrsel erfordras för att undanröja alla tvivel på vilken ishockeyklubb som förtjänat ditt stöd.

FOTO: Pixabay.com

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter