ETTANFOTBOLL För Sollentuna FK:s del har norrortsderbyn duggat tätt. Först en förkrossande seger mot Täby FK – 6-1. Sedan stötte man på patrull när nästa norrortsgäng väntade – IK Frej Täby, som kom med fyra raka segra i bagaget.

För Sollentuna FK:s del går man, som det ser ut nu, mot den bästa säsongen i Ettanfotbollen sedan man tog klivet upp i seriesystemet.

Man ligger på en femteplats i tabellen, några poäng ifrån en kvalplats upp till superettan.

Förra veckan duggade norrortsderbyna tätt. Först var det Sollentuna mot Täby FK. Ett Täby, nykomlingar i serien, som kommer från ett intensivt spelprogram. Fyra matcher på en veckan där Cupmatch mot superettanlaget AFC Eskilstuna är inräknat. Där plockade laget enkelt en ny 3-poängare, efter seger med 6-1.

Men under söndagen blev motståndet betydligt tuffare. Ytterligare ett norrortsgäng, IK Frej Täby, som verkar hittat formen – fyra raka segrar. Efter 45 minuters fotboll på Vikingavallen, Frej Täbys hemmaarena, stod det 2-1 till hemmalaget.

Det skulle dröja länge innan nästa mål skulle göras. För att vara exakt var det när matchuret gick över på tilläggstiden i andra som inhopparen William Jan blev poängräddare åt Sollentuna, när han tryckte in 2-2 efter en tilltrasslad situation i Frejs straffområde.

FOTO: skärmdump – svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här