DAMALLSVENSKAN Det var bäddat för dramatik i Vikingahallen i helgen. Och så blev det. En riktigt tidig seriefinal, där Skånela tog emot IF Hallby.
Vi stod för en större del av de tekniska felen i matchen, säger spelaren Josefin Ekwall.

Under lördagseftermiddagen var handbolls-pulsen på sin högsta nivå i Vikingahallen. Det var en riktigt tidig seriefinal, där hemmalaget Skånela, som var obesegrade, tog emot Jönköpingslaget IF Hallby.
– De va en händelserik match med allt vad handboll kan erbjuda. Jag tycker matchen är generellt bra från båda sidor vilket visar varför båda lagen ligger i toppen på allsvenskan, säger Josefin Ekwall till klubben hemsida.

Det blev en dramatisk och spännande första halvlek. Lagen följdes åt under i stort sett hela första halvtimmen. När halvtidspausen kom hade hemmalaget ett mål upp, 13-12.

Denna poäng plockade Hallby in omgående. Gästerna gjorde också ett ryck i inledningen av andra halvleken. Vid matchminut 37 satte man 14-17. En ledning som Skånela aldrig orkade hämta upp utan man fick se sig besegrade för första gången denna säsongen. 24-28 blev matchresultatet tillslut.

– De var en fartfylld handboll vilket gjorde att de tekniska felen kom från båda lagen, men vi stod för en större del av de tekniska felen, säger Josefin Ekwall och vidareutvecklar resonemanget om vad som gick fel i den tidiga seriefinal.

– Det som gör att vi inte når hela vägen är att vi inte prioriterar rätt i försvarsspelet och går bort oss lite för enkelt. Vi blev stressade, med en del tekniska fel, så vi jobbade i en uppförsbacke hela andra halvlek. Vi orkade inte hålla upp vår fokus hela vägen. Något Hallby tog tillvara på och drog det längsta strået i denna match.

FOTO: ARIKV/Timo Peter Grönlund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här