SVENSKA CUPEN Förhandstipset mellan Täby FK och AFC Eskilstuna var given. AFC seger. Men Täby FK visade att man skulle ge superettanlaget en kamp, dock höll det inte hela vägen ut.
Vi är nära något riktigt bra men kom inte riktigt upp i det, analyserar assisterande tränare Marcus Nilsson efteråt.

Det var fyra år sedan Täby FK var i denna situationen sist. Då var det superettanlaget Dalkurd som stod för motståndet och man var inte alls med.
– Vi slet enormt och hade väl 1-25 i målchanser, konstaterade Daniel Erlandsson som gjorde sitt första år som huvudtränare i Täby FK.

Under onsdagskvällen skulle klubben för andra gången i klubbens historia spela en ny match i kvalomgång två i Svenska Cupen. Denna gången, återigen ett superettanmotstånd, var det AFC Eskilstuna på andra sidan planen.

Skillnad denna gången mot förra – en aning mer rutin samt man spelar i två serier högre upp.

Men det var gästerna som styrde för det mesta ute på planen den första kvarten. Täby fick därefter lite mer kontroll och hade några avslut på mål innan första halvleken var över, som blev mållös.

Som första slutade började andra. Täby hade kontroll och stod upp på ett bra sätt. Men så var det de där med orken och fokus. I matchminut 63 gör så AFC 0-1, efter ett inlägg från höger.

Åtta minuter senare blev Täbys uppförsbacke brantare, när gästerna utökade till 0-2. Det fanns dock chans till att kunna spräcka nollan denna kvällen. Bästa läget fick Hugo Näslund, när han tog sig in i straffområdet med drygt tio minuter kvar av halvleken. Men han dribblade en gång för mycket och tappade balansen och chansen rann ut i sanden.

Matchen slutade 0-2 och därmed är Svenska Cupenäventyret för Täby FK:s del över för denna gången.
– Vi gör en bra arbetsinsats och är nära något riktigt bra. Men vi kom inte riktigt upp i det, säger assisterande tränare Marcus Nilsson efter matchen.
– Det fattas några procent för att vi verkligen ska vara där.

FOTO: Keith Rönnberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här