HOCKEYETTAN Det blev ingen hemmapremiär för Vallentuna Hockey. Matchen mot Enköping blev uppskjuten på grund av att flera spelare i Vallentuna bekräftats med Covid-19.
Den sportsliga biten är helt oviktigt i detta läge, säger Patrik Stolt ansvarig för A-lagsverksamheten i Vallentuna.

Vallentuna Hockey hade seriepremiär under fredagen, då man tog färjan över till Gotland. Det blev en dyster hemfärd med en 5-2-förlust i bagaget.

Tanken var att man skulle upp på vinnarspåret när man under söndagen skulle möta Enköping i sin hemmaborg.

Nu blev det inte så.

Matchen blev istället inställd, då laget redan innan blivit drabbade av covid-19.
– Vi hade sedan tidigare 4 fall i laget, som låg hemma i covid-19. Men vid samlingen under söndagen fick ytterligare en spelare sitt provsvar att han var positivt, säger Patrik Stolt, ansvarig för A-lagsverksamheten i klubben, och tillägger
– Den sportsliga biten är just nu helt oviktigt utan det handla om hälsan i första hand.

Enligt uppgifter så fick Enköping veta detta när de kom till arenan. Vad har du att säga om det?
– Eftersom spelare fick veta att han var positiv via SMS vid samlingen, så kunde vi inte gör så mycket åt det. Vi förde en diskussion med tränarna från båda lagen, domarteamet och där togs beslutet att ställa in den.

Vad händer nu?
– Vi kommer att ställa in all verksamhet under 7 dagar för A-laget och även till vis del vårt J-20-lag, då det finns några spelare som är med A-laget. Därför kommer de tre matcher vi har denna veckan att bli inställda och vi har nu lämnat över allt till smittskyddsmyndigheten som kommer granska detta, säger Stolt.

Den uppskjutna matchen mot Enköping vet man inte när eller om den kommer spelas.
– Vi har fått veta att Enköping lämnat in en överklagan och vill att den ska bli WO. Detta är för mig så lågt och under all kritik. Vi var faktiskt överens om att ställa in matchen, säger Patrik Stolt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här