ISHOCKEY Hockeyallsvenskan kan bli en stjärnfylld serieinledning. Flera klubbar fyller upp sin trupper med NHL-spelare – på korttidskontrakt. Men nykomlingarna Väsby väljer en annan linje.
Plocka in några spelare för en månad, känns väldigt kortsiktig – vi jobbar inte så, säger Tom Tärnström.

Hockeyallsvenskans säsongsinledning kommer ha större massmedial fokus på sig än på flera säsonger. Anledningen är att flera NHL-spelare tillkommit under den första månaden av serien i flertalet klubbar. Detta för att säsong 2020/21 på andra sidan Atlanten inte kommer dra igång förrän i november/december.

Nykomlingarna Väsby Hockey kommer inte göra som flera av deras konkurrenter gjort – nämligen att plocka in spelare för en dryg månads spel.
– Det känns väldigt kortsiktigt och vi har aldrig jobbat på det sättet, så det känns inte bra – vi har ett ansvar, säger Tom Tärnström till Norrortssporten som erkänner att klubben också fått förfråga:
– Jag har fått förfrågan men valt att tacka nej.

LYSSNA PÅ: Sportchefen om att ha haft corona: ”Jag var riktigt sänkt”

Blir lite som hets mot övriga klubbar”

– Alla gör vad dem vill och lägger inte någon större tanke på det. Men det blir hetsen mot övriga klubbar. Helt plötsligt förväntas det att vi också ska ta in NHL-spelare. Jag gillar det inte i grund och botten, säger Tärnström och utvecklar sitt resonemang kring detta:

– Säsongen är på 52 matcher. Komma in och störa rytmen på den truppen vi har och finns här, då ska vi inte glömma att vi redan plockat in sju nya spelarna på kort varsel, och att då plocka in ytterligare spelare bara för en månad.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här