INNEBANDYBOMBEN Seriepremiären är knappt en vecka bort. Då slår nyheten ner som en bomb i Innebandysverige. Täby FC:s huvudtränare, Christian Mattsson, väljer att lämna klubben med omedelbart verkan innan serien ens har börjat.
Jag känner att vi hamnat i en situation där jag inte får respons i den spelarutvecklingen som jag vill, säger Christian Mattsson till klubbens hemsida.

Innebandys högstaliga SSL, Svenska Superligan, för damer har premiär i helgen. Täby FC åker till Västerås för att möta Rönnby.

Timmar efter lunch under måndagen slog just nu den största innebandynyheten ner. Täby FC, som är regerande Champions Cup-mästare och vann SM-Guldet 2018/19, gick ut med ett pressmeddelande att damernas huvudtränare Christian Mattsson lämnar klubben med omedelbar verkan.
– Jag hade helst fortsatt som huvudtränare i Täby FC men då jag känner att vi hamnat i en situation där jag inte får respons i den spelarutvecklingen som jag vill applicera känner jag att det bästa för både mig och Täby FC är att vi går skilda vägar, därför har jag beslutat att avbryta mitt uppdrag som huvudtränare säger Christian till hemsidan.

Från klubbledningen är man dock fåordig i sitt uttalande om Mattssons besked.
– Det är otroligt tråkigt att Christian lämnar Täby då jag sett fram mot att se vad han kunnat åstadkomma denna säsong. Samtidigt har jag stor respekt för det beslut han tagit och önskar honom allt gott framöver säger Täby FC:s sportchef Robin Andersson.

Arbetet med en permanent lösning är i full gång och under denna perioden kommer klubbens herrlagstränare, Maimon Abdallah, ha ansvaret.


FOTO: Keith Rönnberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här