FOTBOLL Nykomlingsgänget Täby FK har minst sagt överraskat. Efter en trevande inledning har det vänt. Inför bortamatchen mot IFK Luleå hade man spelat till sig 10 av 12 möjliga poäng på fyra matcher – tre segrar och ett kryss. Vilket gjort att man närmar sig topp fem lagen med stormsteg.

Det finns inget annat att säga än att Täby FK tillsammans med IFK Haninge, som är nykomlingar i Ettanfotbolls-sammanhang, har överraskat i stort sett alla fotbollsexperter.

Haninge flåsar BP i nacken, som innehar andra platsen som vid ett kvalspel kan ta klivet upp i superettan.

Täby FK är inte långt efter. Inför bortamatchen mot Luleå var man ett mittenlag, några poäng bakom just Haninge.

IFK Luleå hade man mött för fyra matcher sedan hemma på Tibblevallen. Då blev det 3-0 till Täby, efter två mål i slutet av matchen.

Det skulle, även i denna matchen dessa lag emellan, visa sig vara Täby som var laget som just nu har medvind i seglen. Målnollan spräckes redan efter sex minuters spel, där Jesper Hagman blev halvlekens enda målskytt. Det skulle även i denna matchen dröja till andra halvleken innan mål trilla in. 0-2 gjorde Hugo Näslund, hans första mål försäsongen.

Minuten senare skulle nästa målskytt visa upp sig. Daniel Sterner, som varit en målskytt av rang i Täby, gjorde sitt andra mål för säsongen och 0-3 till Täbylaget. Slutresultatet prickades in av 17-årige Jonathan Jorge, som hoppade in i matchminut 66.

Segern innebär att Täby bara är fyra poäng bakom femte placerade, tillika norrortskonkurrenterna, Sollentuna FK.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här