SDHL Hockeysäsongen för damerna är i gång – Äntligen. SDE vill gärna göra om succén från ifjol. De två första matchen gav en liten fingervisning om att det kan bli så.

SDE har mycket att bevisa för hockeyexperten att förra årets ”succé” inte var en tillfällighet. Utan är där för att stanna. Trotjänare Hanna Blomqvist, som varit lagkapten, tror att man kan göra om succén även denna säsongen.

–Vi kommer arbeta för att göra en minst lika bra säsong som förra säsongen, sade Hanna Blomqvist till norrortssporten dagen innan seriepremiären mot Djurgården.
Och vilken premiärstart det blev.

Lindsey Post, som blev vald till årets målvakt förra säsongen, dominerade mellan stolparna. Hon lyckades mota 53 skott och var en stor faktor till att SDE kunde kliva av med en premiärseger.

Inte nog med seger så lyckades man även nolla Djurgården. Resultatet blev tillslut 4-0. Där Kelty Apperson, Magdalena Walicova, Astrid Lindeberg och lagkapten Leanne Ganney skrev in sig i målprotokollet.

Dagen efter, under söndagen, bar det av några mil söder ut för SDE-tjejerna. Där Linköping HC väntade.

Men mot Linköping kunde man inte återuppleva det man gjort dagen innan. I stället fick man smaka på samma medicin som man själva gav Djurgården i premiären – nämligen bli nollade.

Tilläggas bör göras att man endast klev av med en 1-0 förlust, där målet gjordes i första perioden, och laget gjorde ett försök att kvittera i slutet genom att plocka ut Lindsey Post utan framgång.

FOTO: ARKIV/Timo Peter Grönlund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här