HOCKEY Det är bara timmar kvar till säsongsstarten för SDE. Allt ska förhoppningsvis sitta på plats och man inleder med ett Stockholmsderby – där Djurgården står för motståndet. Den stora frågan – ska SDE göra en likadan säsong som förra?
Vi kommer arbeta för att göra en minst lika bra säsong som förra säsongen, säger Hanna Blomqvist, som varit i klubben sedan 2012/13.

Succésäsongen 2019/20 är inskriven i SDE:s hockeyhistoria. Första gången som klubben gick till ett slutspel. En av trotjänarna i laget, Hanna Blomqvist, har varit med på resan från säsong 2012/13 fram tills nu.
– Vi har tagit steg varje år och växt in i ligan. Förra året tog vi stora steg framåt och vi siktar på att ta ytterligare steg i år, säger Blomqvist om åren i högsta serien.

Hur känns det i laget inför premiären?
– Det känns väldigt bra i laget. Vi har spelat bra i träningsmatcherna och fått med oss en bra känsla därifrån.

Om du tittar på laget förra säsongen. och jämför med årets trupp. Vad är den största skillnaden enligt dig?
– Vi har fått behålla en stor kärna av förra årets trupp. Vi har även fått in några nya tillskott som kommer med nya erfarenheter och energi.

Vi som följer er. Vad kan vi ha för förväntningar på laget? En ny succésäsong?
– Vi kommer arbeta för att göra en minst lika bra säsong som förra säsongen. Det tycker jag att vi har förutsättningar till att göra.

Ni inleder med Djurgården. Vad blir nyckeln för tre poäng och få en bra start på säsongen?
– Nyckeln mot DIF tror jag bli att åka mycket skridskor och sätta hög press på deras spelare.

Nedsläpp 17:00 – matchen sänds i sin helhet på CMore.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här