13.9 C
Stockholm
torsdag, juni 13, 2024
HemISHOCKEYVäsby förstärker forwardsidan – Jättelöfte lånas in från NHL-klubb

Väsby förstärker forwardsidan – Jättelöfte lånas in från NHL-klubb

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HOCKEYALLSVENSKAN Det har varit diskussioner om att Hockeyallsvenskan gödas av NHL-lån. Då på korttidskontrakt. Väsby Hockey har hela tiden varit emot detta. Nu kan man inte motstå utan lånar in en supertalang från NHL-klubben Edmonton Oilers, dock under hela säsongen.
Vi har valt att säga nej till korttidskontrakten som eskalerat i ligan men eftersom detta lån sträcker sig över hela säsongen kan jag bara se positiva saker i det, säger Tom Tärnström till klubbens hemsida.

Väsby Hockey har haft det trögt under säsongsinledningen. Speciellt mot seriekonkurrenterna. Hittills har man mött Södertälje, Almtuna (två gånger) och Västervik. Resultatmässigt har det varit en negativ trend där man förlorat samtliga matcher.

I tidigare intervju med Norrortssporten har sportchefen Tom Tärnström varit tydligt till vad Väsby tycker om korttids-kontrakterade NHL-spelare.
– Alla gör vad dem vill och lägger inte någon större tanke på det. Men det blir hetsen mot övriga klubbar. Helt plötsligt förväntas det att vi också ska ta in NHL-spelare. Jag gillar det inte i grund och botten
– Säsongen är på 52 matcher. Komma in och störa rytmen på den truppen vi har och finns här, då ska vi inte glömma att vi redan plockat in sju nya spelarna på kort varsel, och att då plocka in ytterligare spelare bara för en månad.

I dagarna kom nyheten att Väsby förstärker sin trupp.

Det är superlöftet, som tillhör NHL-klubben Edmonton Oilers, Raphael Lavoie, 19, som nu lånas in under hela säsongen till klubben.

– Raphael är en stor, stark högerfattad forward som besitter ett riktigt bra skott och är rak i sitt spel. Det känns jättekul att vi får vara en del i en så stor talangs karriär och vidare utveckling. Vi har valt att säga nej till korttidskontrakten som eskalerat i ligan men eftersom detta lån sträcker sig över hela säsongen kan jag bara se positiva saker i det, säger Tom Tärnström om sitt nya tillskott.

Forwarden inledde försäsongen i SHL-klubben, Rögle BK, där han på fyra matcher stod för en assist. Men lagom till premiären för SHL så avbröt Rögle kontraktet med 19-årige Kanadensaren.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter