Terese Markelund, Täby FK:s premiärmålskytt i storsegern över Västerås BK30. Foto: Mikael Einarsson

FOTBOLL Täby FK tog under söndagen en komfortabel 5-1-seger över Västerås BK30 på hemmaplan i seriepremiären i division 1 norra Svealand. TFK:s första målskytt för säsongen blev Terese Markelund, när den offensive spelaren rullade in ledningsmålet i inledningen utav matchen.

– Fick ett jättebra inspel från Emelie Reyse på kanten, om jag inte minns fel. Celina (Johansson) touchar den och så får jag med den och skjuter in den.

– Jätteskönt, och kul, framför allt, säger Terese Markelund. 

Hur härligt är det att säsongen nu är igång?

– Superskönt, verkligen. Det har varit en så himla seg försäsong, man trodde aldrig att den skulle ta slut. Men i dag (Läs: söndag) så fick vi känna på det igen.

Trodde du på en sådan här start själv?

– Jag trodde att de skulle gå bra, men kanske inte så här bra (skratt), så det vara jätteskönt att vi toppade våra förväntningar.

– Generellt tycker jag vi var väldigt bra idag, men sedan tappar vi i andra. Vi var trötta, vi har inte spelat 90 minuter så mycket innan, så det var inte så konstigt.

Men en som fick 90 minuter i seriepremiären var premiärmålskytten.

Hur känns det nu så här efteråt?

– Det känns, det gör det.

På vilket sätt?

– Trött i benen, men det är bara roligt att köra. Även om det var jättejobbigt, så var det bara så himla kul att vara på plan.

Att inleda säsongen med en 5-1-seger var viktigt, menar Markelund.

– Det var superviktigt, i och med att det är enkelserie, så är varje match betydelsefull. Sedan också jättebra för vårt självförtroende att starta så här.

Nu väntar ett uppehåll på nästan två veckor.

Nästa match är inte förrän den 27 juni. Då väntar en tripp upp till Hälsingland, där Ljusdals IF väntar på bortaplan.

Fotnot: Nästa match för Täby FK i serien är inte förrän lördag den 27 juni. Men redan nu på onsdag har TFK match i Victoria Cup. Då väntar nämligen 1/8-delsfinal mot division 2-laget Lindhagens FF på Essinge IP. 

###

På Gavlevallen i Gävle fick Sollentuna FK till slut med sig en poäng, efter att Sollentunalaget kommit tillbaka från underläge två gånger om.

Division 1 norra Svealand

Täby FK – Västerås BK30 5-1 (2-0)

1-0 (TFK) Terese Markelund, 2-0 (TFK) Matilda Ekerberg, (TFK) 3-0 Lucinda Ernst Barnard, (BK30) 3-1 Tilda Pingani, (TFK) 4-1 Karin Strandberg, (TFK) 5-1 Julia Ekberg

Gefle IF – Sollentuna FK 2-2 (1-0)

1-0 (GIF) Lee Winroth, 1-1 (SFK) Emma Sjöberg, 2-1 (GIF) Felizia Edström, 2-2 (SFK) Josefine Zandén