22.1 C
Stockholm
onsdag, juli 24, 2024
HemSollentuna FKAvslöjar: Marko Atanackovic tvingas bort från SFK – efter bara ett par...

Avslöjar: Marko Atanackovic tvingas bort från SFK – efter bara ett par månader i klubben: ”Jag blev jättechockad”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...


Marko Atanackovic om att få lämna Sollentuna FK – efter bara någon månad i föreningen. 

FOTBOLL Efter träningen i måndagskväll blev Marko Atanackovic, 34, inkallat till ett möte med tränarna och klubbchefen i Sollentuna FK. Ett möte målvakten trodde skulle handla om hur laget skulle spela under säsongen när den drar igång nästa helg  – men så blev det inte.

I stället fick Marko Atanackovic, som varit i föreningen i blott ett par månader, beskedet att ha inte längre får vara kvar i Sollentuna FK – utan att ens ha spelat någon match med sin nya förening. 

– De (tränarna Christer Mattiasson och Rebaz Hassan samt klubbchefen Mikael Thorstensson) berättade att klubben fått ett dokument där det står att det ska ha lagts stora pengar på vissa matcher som jag spelat – både i Sverige och utomlands, så därför kommer de inte kunna spela mig i år, för de litar inte på mig.

– Jag blev jättechokad och jättesårad. Det var nästan så att tårarna började rinna, säger Atanackovic.

Efter mötet kände Marko en stor tomhet.

– Det finns människor som vill förstöra för en, människor som hittar på saker. Varför har jag ingen aning om. Jag vill inte kopplas ihop med något sådant här skit, säger 34-åringen.

Atanackovic tror att det kan ha att göra med hans medverkan i Norrortssportens RadioPodd för ett par veckor sedan. Där berättade han ingående om sin karriär och ”en del” av det han varit med om samt om matchen mot Falkenbergs FF, med Frej Täby, 2018 som i efterhand blev föremål för utredning om matchfixning, efter att Täbyklubben fått ta emot hot per mejl av en okänd person under matchens gång, något som Fotbollskanalen var först med att rapportera om. 

– Handlar det här om matchfixning-utredningen, så hade det varit klart för läge sedan. Så fort jag blev klar för Sollentuna borde någon ha gått in och sagt att jag inte får spela i föreningen, säger målvakten. 

Efter ett mycket turbulent fjolår utomlands skrev Marko Atanackovic i april på för Sollentuna FK, där tanken var att han skulle få fart på karriären igen, vilket SportExpressen var först med att berätta om. 

Men någon nystart i SFK blir det alltså inte. I stället får 34-åringen nu se sig om efter en ny klubb.

– Jag är inte beredd att sluta just nu, för jag har tränat jättehårt i Sollentuna, kört två pass om dagen.

– De (Mattiasson, Hassan och Thorstensson) berättade att de känner vemod över att jag får lämna, för att de vet vilken grym målvakt jag är. Men de känner sig inte säkra, de kan inte lita på mig. Och jag vill inte vara kvar i en klubb som inte litar på mig.

För att hitta en ny klubb har Atanackovic kontaktat några agenter som hjälpt honom förr. 

– De säger att jag ska bli agent, men jag är inte ute efter att vara agent, jag är ute efter att fortsätta med fotbollen.

– Jag har åtminstone tre-fyra år kvar och jag känner mig i jättebra form, säger Marko Atanackovic.

Klubbchefen i Sollentuna FK, Mikael Thorstensson, är fåordig när han får frågan om att det är på grund utav ett dokument som föreningen ska ha fått in som är anledningen att Marko Atanackovic fått lämna. 

– Jag kommer inte säga någonting om anledningen till varför, utan jag kan bara konstatera att vi brutit avtalet med varandra, säger han. 

Enligt Thorstensson ska Markos medverkande i RadioPodden för ett par veckor sedan inte vara en anledning till att målvakten får lämna. 

– Nej, säger han. 

Kommer ni ta i någon ny målvakt? 

– Transferfönstret är öppet, så möjligheten finns, men det finns inget namn just nu, det gör det inte.

– Vi har två jätteduktiga målvakter sedan tidigare. Vi ville gärna ha tre målvakter, men vi har också en jätteduktig målvakt uppe från vårt P19-lag, så det är ingen kris.

– Med det sagt; transferfönstret är öppet, så vi får se vad som händer hela vägen fram till premiären, säger klubbchefen. 

 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter