CORONAVIRUSET Stockholms Fotbollsförbund (StFF) har skjutit på seriestarten vecka för vecka. 17 april var senaste datumet man hade för seriepremiären. Den flyttas till 6 maj. Under måndagen kom ett nytt beslut av StFF, där man fortfarande inte för spela träning eller tävlingsmatcher på seniornivå enligt folkhälsomyndigheten.
Alla vårens matcher ställs in och serierna avgörs i stället som enkelserier, endast höstens matcher spelas, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

Pausknappen hålls fortfarande när det gäller seniorfotbollen. Det finns serier som har startdatum i juni. Stockholms Fotbollförbund har försökt att gång på gång det kommit nya direktiv på grund av Coronapandemin, skjutit fram premiären vecka för vecka.

Tanken var att fotbollen i Stockholmsområdet skulle starta den 17 april, veckan efter påsk. Men efter nya direktiv, då det var lite luddigt angående smittspridningen, från Folkhälsomyndigheten att ingen seniorfotboll, såväl träning som tävlingsmatcher fick spelas flyttades premiären till 6 maj, där ett beslut skulle komma senast 27 april.

Nu har man fattat detta:

–”Idag har Stockholms Fotbollsförbund tagit beslut om att seniorserierna, Stockholmsserien, damreservserierna och veteranserierna inte startar den 6 maj. Alla vårens matcher ställs in och serierna avgörs i stället som enkelserier, endast höstens matcher spelas.”, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida och tillägger:

–”Även om Folkhälsomyndighetens rekommendation ändras under maj månad, har vi inte möjlighet att spela fler seriematcher än de som ryms i en enkelserie. Men, OM läget ändras under maj månad, kan vi komma att tillåta att vissa matcher flyttas från hösten till våren. Det förutsätter att båda lagen är överens om flytten, att inget lag tvingas till seriespel under våren. Vi vet också att höstens första omgång i augusti är populär att förlägga vid annan tidpunkt och vi godkänner det om båda lagen är överens och att rekommendationen från Folkhälsomyndigheten är ändrad.”

Läs hela beslutet här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här