23.8 C
Stockholm
onsdag, juli 24, 2024
HemDIVISION 4 FOTBOLLENLagkaptenens dubbla känslor efter beskedet att seriestarten flyttas fram

Lagkaptenens dubbla känslor efter beskedet att seriestarten flyttas fram

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

FOTBOLL På söndag kväll skulle Erikslund ha mött Bosna i seriepremiären i division 4. Men efter att Folkhälsomyndigheten, FHM, i veckan kommit med nya riktlinjer om att inga seniormatcher ska genomföras just nu har Stockholms Fotbollsförbund nu tagit ett beslut om att man ställer in samtliga matcher på seniornivå med omedelbar verkan. 
– Innerst inne visste man att det skulle bli uppskjutet på nytt, säger lagkaptenen, Emil Hedsén, i en intervju på föreningens Instagram.

Erikslunds KF är nykomlingar i division 4 den här säsongen. På söndag kväll, klockan 18.00, skulle Täbylaget ha mött FK Bosna 08 från Solna på bortaplan i seriepremiären.

Men så blir det inte.

Under torsdagens presskonferens kom Folkhälsomyndigheten, med statsepidemiologen Anders Tegnell i spetsen, med ett förtydligande vad gäller rekommendationer och riktlinjer kring idrotten i allmänhet, och fotbollen i synnerhet, där man just nu avråder från att genomföra träningsmatcher på seniornivå. 

Dessa nya riktlinjer har fått Stockholms Fotbollsförbundet att agera. På förbundets hemsida meddelar man nu att man ställer in samtliga tränings- och tävlingsmatcher med omedelbar verkan fram till den 6:e maj. Ett nytt beslut ska sedan tas den 27:e april om huruvida serierna ska få starta då eller inte. 

Detta innebär att Erikslunds KF, Enebybergs IF, FC Djursholm, Viggbyholm IK FF och Bollstanäs SK får vänta på den så efterlängtade seriepremiären minst ett par veckor till.

Emil Hedsén är lagkapten i Erikslund. I en intervju på föreningens officiella Instagram-konto berättar anfallaren att han först blev ledsen och besviken när beskedet kom, men poängterar samtidigt att han har förståelse med tanke på den rådande situationen.

– Innerst inne visste man att det skulle bli uppskjutet på nytt. Längtan efter fotboll får växa sig än större ett tag till, säger han.

– Fotbollen har blivit en frizon och än viktigare plats för många i tider där närstående blir av med jobb, blir sjuka och har det jobbigt på ett privat plan.

Klubben: Vad tror du om säsongen när den väl drar igång? Joggar Bollstanäs hem det?

– Det ska bli fantastiskt kul att spela matcher igen och tävla. Det är därför man spelar.

– Bollstanäs blir säkert bra och jag hyllar folk som vågar sticka ut och tro på sig själva, men pratar hellre om vårt eget lag som jag tror kommer överraska många, säger lagkaptenen.

För ett par veckor sedan tog Upplands Fotbollsförbund ett beslut om att division 4 Uppland, där Brottby SK spelar, ska dra igång i mitten av juni. 
                                                                                                       
Foto: Erikslund/”Tuffe”

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter