17.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemÖVRIG SPORTAnvänd både kropp och sinne när du ska till jobbet

Använd både kropp och sinne när du ska till jobbet

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Att ta sig från A till B kan ibland kännas ansträngande och bekvämligheten tar över – man tar gärna bussen eller bilen. Dock blir både miljön och hälsan lidande, liksom även plånboken får ett litet skrapsår. Hur skulle det se ut om du tänkte ett steg framåt och samtidigt tog ett bakåt? Använd dig av ett modernt tänk och moderna hjälpmedel för att använda gårdagens absolut bästa transportmedel – dig själv.

Sluta ta bilen

När du väljer att inte ta bil eller använda dig av kollektivtrafik för att komma till jobbet gör du en sann nytta för naturen. Nyttan slutar inte där, då du hjälper dig själv i längden också. Du slipper tänka på rusningstrafiken om du cyklar eller motionerar på något annat sätt och det är väldigt skönt att komma till jobbet och inte behöva stressa över en parkeringsplats. Den kalla vintern kommer men du behöver inte oroa dig för att skrapa rutan under vinterhalvåret. I sann svensk anda får man aldrig glömma, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Onödiga avgifter är en självklarhet när du har bil. Dessa avgifter går att komma undan genom motionera till jobbet i stället. Investera i bättre och långsiktiga lösningar – både kroppen och plånboken kommer att tacka dig. Behöver man en extraknuff i rätt riktning kan företag som Consector hjälpa dig att förstå vad du kan göra för att spara och investera bättre. Mer pengar i plånboken är nästan lika bra för själen som motion!

Olika sätt att komma till jobbet utan bilen

Det finns mängder av alternativ att ta sig till jobbet med, utöver bilen eller bussen. Morgonen är egentligen en perfekt tidpunkt att väcka kroppen och sinnet på. Passa på att använda sträckan mellan hemmet och jobbet på ett gynnande sätt. Spara pengar, dra ned på ohälsosamma utsläpp och få din träning för dagen avklarad redan de första vakna timmarna. Här är några tips på olika färdmedel – alla bättre och inte minst roligare än bilen eller bussen:

  • Spring – investera i ett par sjysta joggingskor
  • – ligger jobbet tillräckligt nära ska man inte underskatta en härlig morgonpromenad
  • Cykladet går snabbt och cykeln behövs aldrig tankas eller besiktigas, en bra investering helt enkelt
  • Åk rullskidor – rullskidor tränar hela kroppen; muskler och balans förbättras Samtidigt går det snabbt och kan göra dig startklar för Vasaloppet
  • Åk bräda – skateboard eller longboard, båda lika perfekta att rulla fram på gatorna. Balansen kommer tacka dig
  • Längdskidor – Under vintertiden värmer det både kropp och sinne

Investera i din hälsa

Genom att investera i bra träningskläder och andra sportartiklar kommer du kunna idrotta året om. Hur vi än jobbar eller lever är motion ett måste för både kropp och sinne. Det är nyttigare för oss som människor att konstant röra på oss och när jobbet inte tillåter det måste man hitta ett annat sätt. Träning på väg till och från jobbet kan vara början på ditt nya jag.

FOTO: fotoakuten.se

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter